Υπήρξε ένα διάστημα στα '00s, όταν ο Αμερικανός μουσικός Zach Condon ταρακούνησε για τα καλά το indie στερέωμα, προτείνοντας έναν ήχο ανακατεμένο με βαλκανικές επιρροές και άλλες world αναφορές, τον οποίον αποκρυστάλλωσε στο ντεμπούτο του με τους Beirut Gulag Orkestar το 2006 -δουλειά που δεν βρήκε μεν εμπορική καταξίωση, μα έκανε underground πάταγο.

Έκτοτε, οι Beirut παραμένουν όνομα: το απέδειξε ο δίσκος No No No του 2015, φέρνοντάς τους στο #46 των Η.Π.Α., στο #37 της Βρετανίας, στο #24 της Γαλλίας και στο #38 της Γερμανίας, το απέδειξε όμως και η κοσμοσυρροή που σημειώθηκε στη διπλή επίσκεψή τους στην Ελλάδα το 2016, σε Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ τι είχε γράψει τότε σε μας ο Στέργιος Κοράνας) και σε Αθήνα, όπου έπαιξαν ως headliners του Release Athens Festival (δείτε τι έγραψε ο Άγγελος Κλειτσίκας, εδώ).

Τώρα, οι Beirut ετοιμάζονται να επιστρέψουν δισκογραφικά και ως πρώτη «γεύση» έδωσαν στη δημοσιότητα ένα φρέσκο τραγούδι ονόματι "Gallipoli": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το τραγούδι προλογίζει ένα νέο άλμπουμ που επίσης θα λέγεται Gallipoli, το οποίο αναφέρεται σε ένα νησάκι-πόλη της Ιταλίας, που κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα αποτελούσε ισχυρό φρούριο. «Πέσαμε πάνω του τυχαία ένα βράδυ ενώ ηχογραφούσαμε στη νότια Ιταλία», εξήγησε ο Condon, «και ακολουθήσαμε κι εμείς μια ορχήστρα πνευστών που συνόδευε ιερείς οι οποίοι κουβαλούσαν ένα άγαλμα του πολιούχου άγιου της πόλης στα στενά της δρομάκια».

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει 1 Φεβρουαρίου 2019 από την 4AD και ήδη ανακοινώθηκαν και κάποιες ευρωπαϊκές ημερομηνίες στην περιοδεία προς υποστήριξή του. Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται.

{youtube}knHvi4A8v9Q{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured