news.team

Σχεδόν 50 χρόνια ιστορίας κοντεύει πια να κλείσει η ECM, ένα label που έγινε πολύ αγαπητό (και) στην Ελλάδα, αποκτώντας μάλιστα και σχέσεις ετών με εγχώριους καλλιτέχνες σαν την Ελένη Καραΐνδρου.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα που έφερε η Κρίση στην εγχώρια αγορά, η ECM συνεχίζει να διανέμεται στην Ελλάδα, πλέον μέσω της πάντα ανήσυχης A&N της Θεσσαλονίκης.

Πέρα από τους δίσκους, υπάρχει τώρα στα ελληνικά καταστήματα και ο 96σελιδος (έγχρωμος) κατάλογος με τα διαθέσιμα βινύλια της ECM. Format που εξακολουθεί να έχει σημαντική προτίμηση ανάμεσα στους αγοραστές του label, καθώς δίνει συν τοις άλλοις την ευκαιρία μιας καλύτερης εκτίμησης των εξωφύλλων, τα οποία λαμβάνουν ιδιαίτερης προσοχής στις παραγωγές του Manfred Eicher -ισάξια πολλές φορές της περιεχόμενης μουσικής.

Ανάμεσα στους τίτλους που εξακολουθούν να βγαίνουν σε βινύλιο 180 γραμμαρίων συναντάμε αναγνωρισμένα έργα του παρελθόντος σαν το The Survivors' Suite του Keith Jarrett (1977), το Timeless των John Abercrombie, Jan Hammer & John De Johnette (1975) ή το Waves του Terje Rypdal (1977), ορόσημα της new series σαν το After The Requiem του Gavin Bryars (1991), αλλά και συζητημένες νέες κυκλοφορίες όπως λ.χ. το Awase των Nik Bärtsch’s Ronin (δείτε τι έγραψε σε μας γι' αυτό ο Βαγγέλης Πούλιος, εδώ). 

Ο κατάλογος διατίθεται και ξεχωριστά, υπάρχει όμως η δυνατότητα να τον αποκτήσετε και εντελώς δωρεάν, μαζί με την αγορά οποιουδήποτε βινυλίου της ECM. 

{youtube}G4jBhkK_-1g{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured