news.team

Σοκ προξένησε στις αρχές του 2018 ο απροσδόκητος θάνατος της Dolores O'Riordan, μόλις στα 46 της χρόνια, από πνιγμό οφειλόμενο στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Τον καιρό εκείνο, βρισκόταν στο Λονδίνο για ηχογραφήσεις, τόσο με το συγκρότημά της D.A.R.K., όσο και με τους Cranberries, μέσω των οποίων την έμαθε όλη η υφήλιος. Παρά τη διάλυσή του το 2003, το ιρλανδικό γκρουπ είχε επανασυνδεθεί το 2009 και καθώς φαίνεται ετοίμαζαν καινούριο άλμπουμ, το οποίο θα διαδεχόταν το Something Else του 2017 (Ιρλανδία #17, Βρετανία #18, Γαλλία #27, Καναδάς #96, Γερμανία #60).

Μιλώντας πρόσφατα στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Noel Hogan επιβεβαίωσε ότι το καινούριο άλμπουμ είχε σχεδόν τελειώσει όταν πέθανε η O'Riordan: «περάσαμε τους μήνες μετά τον χαμό της βάζοντας απλά τις τελευταίες πινελιές», είπε, ενώ ανακοίνωσε και επισήμως ότι οι Cranberries θα διαλυθούν το 2019, μετά την κυκλοφορία του: «δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε».

Το άλμπουμ δεν έχει ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, ούτε και πρόκειται να ακούσουμε σύντομα κάτι από εκείνο. Αντ' αυτού, οι Cranberries έδωσαν στη δημοσιότητα το "Íosa", ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι από το 1993, από τα sessions που έδωσαν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? (Ιρλανδία #1, Βρετανία #1, Η.Π.Α. #18, Αυστραλία #16, Γερμανία #18): μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Íosa" προλογίζει την επετειακή επανακυκλοφορία του Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?, που συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής φέτος και διατίθεται ξανά, γεμάτο με σπάνια στιγμιότυπα και αδημοσίευτες ηχογραφήσεις. Η Dolores O’Riordan τραγουδάει στα ιρλανδικά (Íosa σημαίνει Ιησούς), είναι μάλιστα η μοναδική ηχογράφηση που έκανε με τους Cranberries στη μητρική της γλώσσα.

Το επετειακό Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? θα εμφανιστεί στα δισκοπωλεία στις 19 Οκτωβρίου.

{youtube}ZDwcf534hoU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured