"Slow Disco" λεγόταν ένα τραγούδι από τον περσινό δίσκο MASSEDUCATION της St. Vincent, μια δουλειά που την καθιέρωσε ανάμεσα στις πιο συνεπείς εναλλακτικές δυνάμεις της εποχής μας λαμβάνοντας καλές κριτικές (δείτε τι έγραψε σε μας ο Άγγελος Κλειτσίκας, εδώ), αλλά και γνωρίζοντας σημαντική εμπορική αποδοχή (#3 στις Η.Π.Α., #6 στη Βρετανία, αλλά και #69 στην Ελλάδα).

Αυτό λοιπόν το τραγούδι, η St. Vincent επιμένει να το φαντάζει και να το σκέφτεται αλλιώς. Πρώτα, πρόσφερε στο κοινό μια πιο γρήγορη εκδοχή του (το "Fast Slow Disco"), η οποία τόνιζε τη disco πλευρά του, συνοδεία μάλιστα κι ενός βιντεοκλίπ που την έδειχνε να παρτάρει σε ένα gay club, κάνοντας crowdsurfing ανάμεσα σε ημίγυμνους άντρες ντυμένους με δερμάτινα.

Τώρα, επιστρέφει κάνοντας ακριβώς το αντίθετο, προσφέροντας δηλαδή μια ακόμα πιο αργή εκδοχή, ονόματι "Slow Slow Disco": μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο.

{youtube}_yLmAwGpPV8{/youtube}

«Τα τραγούδια είναι ζωντανά πράγματα», δήλωσε η Annie Clark, «μεγαλώνουν, εξελίσσονται, με τον χρόνο αλλάζουν τόσο τη διάθεσή τους, όσο και την προσωπικότητά τους».

Όμως η St. Vincent έχει βασικά και άλλα σχέδια αυτόν τον καιρό, τα οποία δημοσιοποίησε λίγες μόλις ώρες πριν, δίνοντας στο κοινό ένα ακόμα από τα τραγούδια του περσινού της δίσκο, το "Savior", σε μια απογυμνωμένη, πιανιστική εκδοχή: μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το πείραμα δεν είναι ακριβώς καινούριο, αφού πριν έναν μήνα εμφανίστηκε live στο Carnegie Hall του Λονδίνου μαζί με τον Doveman (κατά κόσμον Thomas Barlett), παρουσιάζοντας ολόκληρο το MASSEDUCATION σε μια αναλόγως «γυμνή» εκδοχή.

Τώρα, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι το πείραμα εκείνο θα γίνει και δίσκος, με το "Savior" να λειτουργεί ως προπομπός του άλμπουμ MassEducation, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

{youtube}qqNvRMAKj-c{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured