Φιγούρα θρυλική για τη rock κουλτούρα η Marianne Faithfull, τραγουδοποιός μιας εναλλακτικής γενιάς που μπόρεσε και διεύρυνε επιτυχώς το ακροατήριό του ο πάντα αγαπητός στην Ελλάδα Nick Cave, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη δισκογραφία πίσω στο 2005, στο άλμπουμ Before The Poison της Αγγλίδας δημιουργού (Γαλλία #31) και επανέλαβαν το πείραμα το 2008, σε έναν ακόμα δίσκο της ονόματι Easy Come, Easy Go (Βρετανία #100, Η.Π.Α. #182, Γαλλία #35).

Φέτος λοιπόν, έχουμε την 3η κατά σειρά συνεργασία τους, για ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο "The Gypsy Faerie Queen", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

To "The Gypsy Faerie Queen" προλογίζει τη δισκογραφική επιστροφή της Marianne Faithfull, 4 περίπου χρόνια μετά το Give My Love To London (Βρετανία #64, Γαλλία #16). Το νέο άλμπουμ λέγεται Negative Capability και θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου από τη BMG.

Το τραγούδι μπαίνει στα χωράφια της γνωστής κωμωδίας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Θερινής Νυκτός» και παρουσιάζεται από την οπτική γωνία του Puck, ενός από τους ήρωες του θεατρικού έργου.

«Έγραψα στον Nick στέλνοντάς του το τραγούδι και ρώτησα αν θα τον ενδιέφερε να βάλει μουσική σε αυτό», δήλωσε η Faithfull. «Μου απάντησε "είμαι τόσο απασχολημένος" και του είπα "καταλαβαίνω, με συγχωρείς που σε ενόχλησα". "Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για την κατανόηση", μου έστειλε σε νέο μήνυμα, "να η μουσική για το τραγούδι". Και ήταν τόσο ωραία».

{youtube}cwbCZ5mDZWM{/youtube} 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured