Παρά την πληθώρα σχετικών ειδήσεων τον τελευταίο καιρό, κάποια πράγματα εξακολουθούν και εκπλήσσουν. Ίσως γιατί το τελευταίο πράγμα που θα περίμενες από ένα συγκρότημα με το προφίλ των Sigur Rós, θα ήταν ένα σεξουαλικό σκάνδαλο.

Τι ακριβώς έχει συμβεί, όμως; Η Καλιφορνέζα καλλιτέχνις Megan Boyd ισχυρίζεται ότι το 2013, ενώ βρισκόταν στο Λος Άντζελες, κοιμήθηκε στο ίδιο κρεβάτι με τον ντράμερ των Ισλανδών, Orri Páll Dýrason. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξύπνησε για λίγο σε δύο διαφορετικές στιγμές, νιώθοντας τον Dýrason να την εκμεταλλεύεται σεξουαλικά. Δεν μπόρεσε ωστόσο να αντιδράσει, κάτι που αποδίδει σε ένα μείγμα κούρασης και μέθης από αλκοόλ. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί σε ένα club της πόλης, με τη Boyd να ξέρει ποιος είναι καθότι fan των Sigur Rós -και κατέληξαν μεθυσμένοι στο σπίτι της.

Γιατί όμως τα αποκαλύπτει τώρα, 5 σχεδόν χρόνια μετά; «Ένιωθα όλο αυτό το διάστημα ότι κανείς δεν θα με πίστευε και ένιωθα επίσης ανεύθυνη που τον εμπιστεύτηκα, απλά και μόνο επειδή έπαιζε σε μια αγαπημένη μου μπάντα και τον σεβόμουν ως καλλιτέχνη».

93gg-2.jpg

Ο Dýrason, σταθερό μέλος των Sigur Rós εδώ και σχεδόν 20 χρόνια (από το 1999), αποφάσισε να παραιτηθεί από το συγκρότημα: όπως δήλωσε, δεν θέλει αυτή η ιστορία να έχει τον παραμικρό αντίκτυπο πάνω τους. Όσο για τις κατηγορίες, χαρακτήρισε την υπόθεση «εφιάλτη», αλλά διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να αντιπαλέψει τους ισχυρισμούς της Boyd σε δημόσιο επίπεδο.

Σε δική τους ανακοίνωση, ο Jónsi Birgisson και ο Georg Hólm χαρακτήρισαν τις κατηγορίες «πολύ σοβαρές» και είπαν ότι αποδέχθηκαν την παραίτηση του Dýrason.

{youtube}Hrq7ffdV1ro{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured