news.team

Αν και γεννήθηκε στη Philadelphia του Μισισιπή, ο Otis Rush έμελλε να ταυτιστεί με το Σικάγο. Εκεί πήγε στα 14 του χρόνια κι εκεί αναδείχθηκε ως ηλεκτρικός μπλουζίστας, κάτι που τον έφερε το 1956 στην Cobra Records για τις πρώτες του ηχογραφήσεις.

Αν και η Cobra χρεωκόπησε το 1959, το ταλέντο του Rush είχε ήδη αναγνωριστεί και έκτοτε μπόρεσε να απολαύσει μια σημαντική καριέρα, ο αντίκτυπος της οποίας έφτασε και στους λευκούς rock μουσικούς των 1960s που καταπιάστηκαν με τους μαύρους ήχους: δεν είναι τυχαίο ότι ο Eric Clapton τον αναγνώριζε ως κύρια και πρωταρχική επιρροή πίσω από το δικό του παίξιμο στην κιθάρα. Τελευταία του δισκογραφική κυκλοφορία ήταν το Live In Chicago '88, μια ανέκδοτη ζωντανή ηχογράφηση παρέα με τον Buddy Guy (1988), η οποία βγήκε το 2016 από την Klondike Records.

Ο Rush αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια -κυρίως παρενέργειες από ένα βαρύ εγκεφαλικό το οποίο έπαθε το 2003- ωστόσο έκανε μια τιμητική εμφάνιση στο Chicago Blues Festival του 2016, όπου ο δήμαρχος της πόλης ανακήρυξε την 12η του Ιούνη σε «ημέρα Otis Rush».

Ο Rush πέθανε στα 84 του, στο σπίτι του στο Σικάγο, από επιπλοκές υγείας σχετιζόμενες με το προαναφερθέν εγκεφαλικό. Τον θάνατό του ανακοίνωσε η γυναίκα του, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

{youtube}O3hrVFvxTfk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured