Μετά την κοσμοσυρροή-ρεκόρ για τους Iron Maiden στο Rockwave Festival 2018, πολλοί έβαζαν στοίχημα ότι το 2019 θα βλέπαμε στη χώρα μας και τους Metallica, 9 χρόνια μετά το Sonisphere του 2010, όταν είχαν δώσει μια πραγματικά αξέχαστη συναυλία εν μέσω βροχής μπροστά σε 28.000 κόσμου: θυμηθείτε τι είχε γράψει τότε σε μας ο Νίκος Σβέρκος, εδώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα πιο συχνά searches στο ελληνικό Google φέτος το καλοκαίρι ήταν το «Metallica Rockwave 2019». Εντούτοις, οι Metallica ανακοίνωσαν το πλήρες πρόγραμμά τους για την Ευρώπη και η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται στην περιοδεία.

Παρότι λοιπόν τον Μάιο θα βρεθούν στην Ιταλία (Μιλάνο) και τον Αύγουστο στη Ρουμανία (Βουκουρέστι), η Ελλάδα δεν βρίσκεται τελικά ανάμεσα στους 25 ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Για τους λόγους, πολύ κουβέντα γίνεται ήδη στα social media: άλλοι λένε ότι το εισιτήριο θα ήταν απαγορευτικό, άλλοι θεωρούν ότι μόνο Αύγουστο θα μπορούσαν να έρθουν κι αυτό θα ήταν επίφοβο για το πόσος κόσμος θα ερχόταν κλπ. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τούτα είναι θεωρίες, αφού επισήμως ποτέ δεν μάθαμε αν έγινε κρούση στους Metallica και αν υπήρξε η όποια συζήτηση.

Η μπάντα, εντωμεταξύ, βρίσκεται στην επικαιρότητα και λόγω μιας σειράς επίσημων βιντεοκλίπ που τους αποτυπώνουν live να παίζουν τραγούδια από το 4ο άλμπουμ τους ...And Justice For All (1988), δουλειά εμβληματική για τον thrash metal ήχο αλλά και άκρως επιδραστική σε μεγάλο φάσμα του rock, η οποία τους έστειλε τότε στο #6 των Η.Π.Α., στο #4 της Βρετανίας, στο #16 της Αυστραλίας, στο #130 της Γαλλίας, στο #13 του Καναδά και στο #5 της Γερμανίας. Διαδοχικά λοιπόν στους συνδέσμους παρακάτω, μπορείτε να τους δείτε στο "Harvester Of Sorrow" από το θρυλικό Monsters Of Rock Festival στο Donnington της Αγγλίας (Aύγουστος 1991) και στο "The Shortest Straw" από μια συναυλία στο Robert F. Kennedy Memorial Stadium της Washington, D.C. (Ιούλιος 1992).

{youtube}LB4yzl2-fbY{/youtube}

Τα κλιπ αυτά προλογίζουν την επετειακή, εορταστική επανέκδοση του ...And Justice For All, το οποίο συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια. Το ορίτζιναλ άλμπουμ θα προσφερθεί με νέο mastering σε επιμέλεια Greg Fidelman, ενώ οι fans αδημονούν για τις deluxe editions, που είναι γεμάτες ακυκλοφόρητο υλικό και ένα χορταστικό booklet με αδημοσίευτες φωτογραφίες της μπάντας από τον Ross Halfin.

Η επανέκδοση κυκλοφορεί στις 2 Νοεμβρίου, από τη Blackened Recordings.

{youtube}UIvahSJGEYQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured