news.team

Οικογενειακός φίλος με τους White, o Brian Muldoon μοιράστηκε με τον νεαρό Jack όχι μόνο τις πρώτες περιπέτειες στα garage rock νερά, αλλά και την τέχνη της ταπετσαρίας και της επιπλοποιίας, το διάστημα που δούλεψαν μαζί σε σχετικό κατάστημα στο Ντιτρόιτ. Γι' αυτό άλλωστε και ονόμασαν τη μπάντα τους The Upholsterers.

Αν και είχε ήδη σχηματίσει τους White Stripes από το 1997 με την τότε σύζυγό του Meg, o Jack White δισκογράφησε το 2000 και με τους Upholsterers. Για πολλά βέβαια χρόνια οι fans πίστευαν ότι το ΕΡ Your Furniture Was Always Dead...I Was Just Afraid To Tell You ήταν παραμύθι, πλέον όμως ξέρουμε ότι τυπώθηκαν 100 κόπιες το 2004 για τα 25ά γενέθλια του Muldoon, τις οποίες στη συνέχεια ο White έκρυψε σε διάφορα ...έπιπλα προς πώληση! Ως τώρα έχουν εντοπιστεί 2 αντίτυπα, η δε αξία τους παραμένει μη προσδιορίσιμη.

95ccc2.jpg

Έτσι, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για ένα ...κάθισμα με μαξιλάρι φτιαγμένο από τα χεράκια του White την εποχή που δούλευε στο επιπλοποίιο (δείτε εικόνα), το οποίο έχει εμφανιστεί σε δημοπρασία στο eBay (λήγει την Πέμπτη, γύρω στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας). Ο χρήστης mapitaly6, ο οποίος και το πουλάει, εγγυάται τη γνησιότητά του χάρη σε μια κάρτα του Jack White που υπάρχει στο κάτω μέρος του επίπλου.

Δεν είναι σαφές δηλαδή ότι όντως το κάθισμα περιέχει δίσκο ενσωματωμένο στο μαξιλάρι του (το 2016, μάλιστα, υπήρξε ένας τέτοιος λάθος συναγερμός), δεν είναι λίγοι όμως όσοι θεωρούν τις πιθανότητες αρκετές. Με δεδομένο το πόσο σπάνια είναι αυτά τα ΕΡ και πόσο ακριβά θα τα πουλήσουν στο μέλλον όσοι καταφέρουν να το βρουν, η δημοπρασία αναμένεται να πάει σε σημαντικά ύψη -ξεκίνησε άλλωστε γύρω στα 3.500 ευρώ.

{youtube}hMIT82JxIik{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured