Στα 85 του πλέον, ο Willie Nelson είναι ένας πραγματικός θησαυρός του αμερικανικού λαϊκού τραγουδιού, κολοσσός της country και με επιρροή διαπιστωμένη και σε καλλιτέχνες που κινούνται έξω από τα σύνορά της.

Παραμένει μάλιστα ακούραστος: τον Απρίλιο έβγαλε το 67ο στούντιο άλμπουμ του Last Man Standing (Η.Π.Α. #14, Βρετανία #46, Καναδάς #52, Γερμανία #39), για το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ τι έγραψε σε μας ο Χάρης Συμβουλίδης. Και πριν 4 μέρες κυκλοφόρησε κι άλλον δίσκο, το My Way, με διασκευές τραγουδιών σχετιζόμενων με τον Frank Sinatra.

Ως promo, λοιπόν, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τρία βιντεοκλίπ για το "Summer Wind", το "I'll Be Around" και το "One For My Baby (And One More For The Road)", τα οποία και μπορείτε να δείτε διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους.

{youtube}ekRUV3aoSY0{/youtube}

Το "Summer Wind" πρωτογράφτηκε στα γερμανικά, έγινε όμως επιτυχία το 1965 όταν το τραγούδησε με αγγλικούς στίχους ο Wayne Newton (Η.Π.Α. #86). Ο Frank Sinatra το διασκεύασε έναν χρόνο αργότερα (1966), φέρνοντάς το στο #25 των Η.Π.Α. και στο #36 της Βρετανίας. Το "I'll Be Around" έγινε δημοφιλές το 1942, μεσούντος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το πρωτοδημοσίευσε ο Alec Wilder: ο Sinatra το είπε το 1955 στον περίφημο δίσκο του In Τhe Wee Small Hours. Τέλος, το "One For My Baby (And One More For The Road)" το είπε πρώτος ο Fred Astaire στο μιούζικαλ του 1943 The Sky's The Limit, με τον Sinatra να ακολουθεί το 1947 και να το επανεκτελεί το 1954, το 1958, το 1962, το 1966 και το 1993.

{youtube}u9MSUPTYTnk{/youtube}

O Nelson έγινε fan του Sinatra στα 10 του μόλις χρόνια, όταν τρελάθηκε ακούγοντας τη φωνή του στο ραδιόφωνο. Αργότερα γνωρίστηκαν και έγιναν καλοί φίλοι, με τον Sinatra να έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τους δίσκους του Nelson.

{youtube}M8IOlLlqE28{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured