Όταν ο κιθαρίστας Denis "Piggy" D'Amour σχημάτισε τους Voivod μαζί με τον τραγουδιστή Denis Bélanger, ήταν 1982 και το thrash metal δεν είχε ακόμα εμφανιστεί -έπαιζαν έτσι κάτι μεταξύ new wave of british heavy metal και αμερικάνικου hardcore punk.

Γρήγορα, ωστόσο, οι Voivod αγκάλιασαν τις thrash εξελίξεις και, παρότι στη μακρά καριέρα τους έκτοτε άλλαξαν κάμποσες φορές προσανατολισμό, κατέκτησαν αρκούντως προσωπικό ήχο ανακατεύοντας το thrash και το progressive metal και φτάνοντας σε δίσκους-ορόσημα σαν το Dimension Hatröss του 1988. Σήμερα, λοιπόν, θεωρούνται μία από τις 4 μεγάλες thrash μπάντες του Καναδά, δίπλα στους Annihilator, τους Sacrifice και τους Razor.

Το γκρουπ έχει να φανεί σχεδόν 2 χρόνια, από το ΕΡ του 2016 Post Society, που ήταν και η πρώτη κυκλοφορία με τον νέο μπασίστα Dominique Laroche (δείτε τι έγραψε σε μας ο Χρυσόστομος Τσαπραΐλης, εδώ).

Τώρα, όμως, σήμανε η ώρα της επιστροφής με καινούριο πλήρες άλμπουμ. Και ως promo γι' αυτό, δίνεται στη δημοσιότητα το sci-fi, animated βιντεοκλίπ για το νέο τραγούδι "Iconspiracy", το οποίο έφτιαξε ο Costin Chioreanu: μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Iconspiracy" προλογίζει το νέο άλμπουμ The Wake, το οποίο κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα (αύριο Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου) από τη Century Media.

{youtube}hCuSHngMy-g{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured