news.team

Στα 46 της σήμερα, η Chan Marshall από την Ατλάντα της Τζόρτζια ανήκει σε εκείνες τις Αμερικανίδες δημιουργούς που απασχόλησαν αρκετά το εναλλακτικό στερέωμα κατά τα '00s με τη μελαγχολική τους τραγουδοποιία -για εκείνη, η μεγάλη στιγμή ήταν το 2006, όταν το 7ο της άλμπουμ ως Cat Power The Greatest έφτασε στο #34 των Η.Π.Α. και στο #45 της Βρετανίας.

Τελευταία φορά που τη συναντήσαμε, ήταν στις πιο ηλεκτρονικές ανησυχίες του δίσκου Sun (2012), πoυ υπήρξε ο εμπορικά πιο επιτυχημένος της μέχρι σήμερα (#10 στις Η.Π.Α., #33 στη Βρετανία) και άρεσε γενικά και στην κριτική, παρά τη στροφή στον ήχο (δείτε τι είχε γράψει σε μας η Κάλλια Κακαλέτρη, εδώ).

Έκτοτε, έχουν περάσει 6 χρόνια σιωπής, τώρα όμως σήμανε η ώρα της επιστροφής. Και τι καλύτερο για πρόλογος αυτής από μια συνεργασία με τη Lana Del Rey; Το τραγούδι λέγεται "Woman" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που γύρισε ο Greg Hunt.

Το "Woman" προέρχεται από το νέο άλμπουμ της Cat Power Wanderer, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου από τη Domino.

«Στα 11 τραγούδια του θα βρείτε το μέχρι στιγμής ταξίδι μου», είπε η Cat Power, «και τις αναφορές μου σε όλους τους folk και blues τραγουδιστές των προηγούμενων γενεών, που υπήρξαν κι εκείνοι περιπλανώμενοι. Είμαι τυχερή να είμαι μία από αυτούς».

{youtube}Sd8nU87OCrA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured