news.team

Αν και (σχεδόν) instrumental, το "One Of These Days" είναι καλά γνωστό στους φίλους των Pink Floyd, ως το κομμάτι με το οποίο ξεκινά το Meddle του 1971 (Βρετανία #3, Η.Π.Α. #70). Και γράφουμε «σχεδόν» instrumental, γιατί η αλήθεια είναι πως υπάρχει και φωνή, καθώς ακούμε φευγαλέα τον ντράμερ του θρυλικού γκρουπ να λέει τη φράση «One of these days I'm going to cut you into little pieces».

Παρά τον instrumental χαρακτήρα του, το "One Of These Days" κυκλοφόρησε στην εποχή του ως single, χωρίς όμως να γνωρίσει κάποια επιτυχία. Οι Pink Floyd το τίμησαν πάντως αρκετά στις συναυλίες της περιόδου 1971-1973, ενώ το επανέφεραν και το διάστημα 1987-1994.

Φαίνεται, επίσης, ότι σε κάποιο σημείο φλέρταραν με την ιδέα να γίνει και ένα βιντεοκλίπ για το κομμάτι. Κάτι που εν μέρει έκαναν το 1989, όταν στα πλαίσια του promo για το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ Delicate Sound Οf Thunder δημοσίευσαν ένα κλιπ στο οποίο το έπαιζαν live στο Nassau Veterans Memorial Coliseum, στο Uniondale της Νέας Υόρκης.

Τώρα, το "One Of These Days" αποκτά επιτέλους το δικό του επίσημο βιντεοκλίπ, το οποίο υπογράφει ένας γνωστός Βρετανός δημιουργός κινουμένων σχεδίων, ο Ian Emes. Μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

To φιλμάκι του Emes χρονολογείται στα 1972 και είχε τον τίτλο French Windows. Στην πρώτη μάλιστα ζωντανή του προβολή -στα πλαίσια της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς The Old Grey Whistle Test- ο σκηνοθέτης του έβαλε σαν soundtrack το "One Of These Days", κάτι που τράβηξε την προσοχή του Rick Wright. Ως αποτέλεσμα, οι Pink Floyd επικοινώνησαν με τον Emes και άρχισαν στενή συνεργασία μαζί του.

Το κλιπ δημοσιεύεται τώρα ως promo για το ογκώδες box set The Early Years 1965-1972 (2016), το οποίο από φέτος τον Μάρτη κυκλοφορεί «σπασμένο» σε μικρότερες εκδόσεις, για όσους θεωρούσαν τα 27 CD του πρωτότυπου απλησίαστα οικονομικά. 

{youtube}Ea_j7Lc9SYM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured