Παγκόσμια ανησυχία έχουν προξενήσει τα νέα που έρχονται από την Αμερική για την υγεία της Aretha Franklin, η οποία παρουσιάζεται να είναι σοβαρά άρρωστη, σε βαθμό που οι στενοί της συγγενείς και οι καλύτεροί της φίλοι έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στο Ντιτρόιτ ώστε να βρίσκονται στο πλάι της.

Είναι περιττό βέβαια να πούμε πόσο αγαπητή  είναι η Aretha Franklin. Κάτοχος μιας υπέροχης φωνής, έκανε μια θρυλική καριέρα, που την έφερε να αναγνωριστεί ευρέως ως η βασίλισσα της μουσικής soul, πουλώντας πάνω από 75.000.000 δίσκους σε διεθνή κλίμακα. Είναι όμως και σύμβολο για τη μαύρη κοινότητα των Η.Π.Α., λόγω της ενεργητικής της συμβολής στον αγώνα για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

76 ετών σήμερα, η Aretha Franklin διαγνώστηκε με καρκίνο το 2010 και έκτοτε παλεύει ενάντια στην ασθένεια. Και είναι αλήθεια πως παλεύει θαρραλέα, όπως φάνηκε το 2017, όταν η ίδια βγήκε να διαψεύσει μια κακόγουστη ιντερνετική φήμη που την ήθελε νεκρή λέγοντας ότι «γενικά τα πάω καλά, οι τελευταίες εξετάσεις βγήκαν καλές, έστω κι αν έχω χάσει αρκετό βάρος λόγω της φαρμακευτικής αγωγής».

Την ίδια μάλιστα χρονιά έβγαλε και τον τελευταίο μέχρι σήμερα δίσκο της, μια συνεργασία με τη βρετανική  Royal Philharmonic Orchestra με τίτλο A Brand New Me, με τον οποίον και είπε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

{youtube}Ic-1zGGvovU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured