18 χρόνια ιστορίας έκλεισε φέτος το φεστιβάλ O Marisquiño, το οποίο διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στη βορειοδυτική Ισπανία, στην πόλη Vigo, φιλοξενώντας συναυλίες αλλά και αθλητικές δραστηριότητες. Πρόκειται για έναν δημοφιλή θεσμό, που προσελκύει γύρω στους 160.000 επισκέπτες. Η επέτειος όμως αυτή, παρά λίγο και θα ήταν ιδιαίτερα δραματική.

Όπως και άλλες χρονιές, έτσι και φέτος οι διοργανωτές είχαν στήσει μεγάλες ξύλινες πλατφόρμες μέσα στη θάλασσα, πάνω στις οποίες γίνονταν συναυλίες. Μία όμως από αυτές τις πλατφόρμες κατέρρευσε, παρασύροντας εκατοντάδες κόσμου μέσα στο νερό.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Ισπανού ράπερ Rels B. Σε κάποιο δηλαδή σημείο του set ζήτησε από το κοινό να πηδήξει, πράγμα που οδήγησε στην κατάρρευση της πλατφόρμας μήκους 30 μέτρων και πλάτους 10. Η ετοιμότητα των διοργανωτών και των τοπικών αρχών υπήρξε πάντως μεγάλη, όπως αναφέρει και ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας El Faro de Vigo: αμέσως κινητοποιήθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στάλθηκαν ακόμα και δύτες με ειδικές θερμικές κάμερες, ώστε να είναι σίγουρο ότι κανείς δεν παγιδεύτηκε ανάμεσα στα σπασμένα ξύλα.

Ευτυχώς, δεν σκοτώθηκε κανείς. Οι τραυματίες βέβαια υπολογίζονται σε 300, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος. Όπως πάντως σημείωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλικίας Jesús Vázquez Almuíña (το Vigo είναι πρωτεύουσα της επαρχίας της Γαλικίας, που έχει τοπική κυβέρνηση), οι περισσότεροι από αυτούς φέρουν πολύ ελαφρά τραύματα και μόλις 9 άτομα χρειάστηκε να μείνουν στο νοσοκομείο, λόγω σπασμένων οστών ή πιο σοβαρών κακώσεων στο κεφάλι.

{youtube}IPY3a7phOec{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured