news.team

Από τις τεράστιες μπάντες του AOR αμερικάνικου ήχου (ΟΚ, τώρα το λένε yacht rock), οι Toto έχουν περάσει τα 40 χρόνια ύπαρξης και μετρούν 40.000.000 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόσφατα μάλιστα ξαναγύρισαν στην επικαιρότητα χάρη στο χιτάκι τους "Africa" από το μακρινό 1982 (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #3, Γαλλία #27) και τον ντόρο που έγινε γύρω από τη διασκευή των Weezer (δείτε την ιστορία, εδώ).

Αν και φέτος συνεργάστηκαν ήδη με τον ηλεκτρονικό μουσικό What So Not για το single "We Keep On Running" και έβγαλαν και μερικά καινούρια κομμάτια στα πλαίσια της νέας τους συλλογής 40 Trips Around The Sun, οι Toto αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τον όλο θόρυβο, ανταποδίδοντας τη χάρη στους Weezer.

Πατώντας εδώ, λοιπόν, μπορείτε να ακούσετε μέσω Spotify τη διασκευή των Toto στο "Hash Pipe", επιτυχιούλα των Weezer πίσω στο 2001 (Η.Π.Α. #106, Βρετανία #21).

Το "Hash Pipe" κυκλοφορεί σαν single από τη Republic, την όλη δε ιδέα φαίνεται πως σκέφτηκε κάποιος υπεύθυνος ρεπερτορίου στην Universal, η οποία διανέμει διεθνώς τη Republic. Την παραγωγή υπογράφει ο κιμπορντίστας του γκρουπ, Steve Porcaro.

«Έτσι και καταφέρουμε να έχουμε επιτυχία και στο alternative στερέωμα μετά από τόσα χρόνια», σχολίασε ο κιθαρίστας των Toto, Steve Lukather, «θα είναι το πιο παράδοξο και αστείο πράγμα που θα έχω ζήσει για να δω».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured