Το διαβάσαμε σε πολλά εγχώρια και διεθνή sites και ήταν σίγουρα μια υπέροχη είδηση, που έκανε κάθε αληθινό φίλο της μουσικής να χαμογελάσει: δυο γεροντάκια το έσκασαν, λέει, από ΚΑΠΗ της Γερμανίας, γιατί ήθελαν να πάνε να ακούσουν λίγο heavy metal στο φετινό Wacken Open Air Festival.

Όμως η πραγματικότητα μικρή σχέση έχει, τελικά, με αυτήν την καταπληκτική ιστορία, την οποία κι εμείς χρειάστηκε να ...συγκρατηθούμε για να μη δημοσιεύσουμε νωρίτερα, περιμένοντας την τελική, επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία της μικρής πόλης Itzehoe στη βόρεια Γερμανία.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, οι δύο άνδρες δεν ήταν καθόλου γεροντάκια, ούτε και απέδρασαν από ΚΑΠΗ. Όπως δήλωσε δηλαδή στον γερμανικό Τύπο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Itzehoe Peter Berndt, η περίπτωση αφορά δύο άνδρες 58 και 59 ετών, οι οποίοι εξαφανίστηκαν από μονάδα που φροντίζει ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα -η οποία και ανέφερε το γεγονός, ζητώντας τον άμεσο εντοπισμό τους.

Τα άτομα αυτά πήγαν όντως στο Wacken, όπου και τελικά εντοπίστηκαν, όχι όμως στο περίφημο φεστιβάλ, στο οποίο δεν φαίνεται να είχαν καν ενδιαφέρον να πάνε. Αντιθέτως, εκεί αγόρασαν και ήπιαν αλκοόλ, το οποίο, σε συνδυασμό με τα ψυχικά τους νοσήματα, τους έκανε αρκετό κακό, με αποτέλεσμα, όταν εντοπίστηκαν από την αστυνομία σε μια στάση λεωφορείου, να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Η παρανόηση με το Wacken Open Air οφείλεται στο γεγονός ότι οι τοπικές αρχές τους έστειλαν για επείγον τσεκ-απ σε μία από τις ιατρικές τέντες του φεστιβάλ, απ' όπου κατόπιν τους παρέλαβε ταξί για να τους μεταφέρει πίσω στο Itzehoe.

Να διευκρινίσουμε πάντως, ότι δεν επρόκειτο για fake news. Η όλη παρανόηση δημιουργήθηκε από την αρχική ανακοίνωση της Merle Neufeld εκ μέρους της αστυνομίας του Itzehoe, η οποία δήλωσε κατά λέξη στο Norddeutscher Rundfunk ότι «προφανώς γούσταραν το metal φεστιβάλ», έχοντας και η ίδια καταλάβει εντελώς λάθος τα γεγονότα.

{youtube}sIaAaxH6WJI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured