Πίσω στο 1967, το "Apples And Oranges" ήταν το 3ο και τελευταίο non-album single των Pink Floyd μετά το "Arnold Layne" και το "See Emily Play". Δεν είχε καμία τύχη εμπορικά, σήμερα όμως θεωρείται σήμα κατατεθέν της ψυχεδελικής τέχνης του Syd Barrett. Ο οποίος, μαθαίνοντας τα νέα της αποτυχίας, απάντησε ότι δεν του καιγόταν καρφάκι. Παρεμπιμπτόντως, ήταν και το τελευταίο τραγούδι που έγραψε για το γκρουπ.

Το κομμάτι είναι ερωτικού περιεχομένου, με τον αφηγητή να διηγείται το πώς γνώρισε ένα κορίτσι ενώ έκανε τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ.

Το "Apples And Oranges" ουδέποτε είχε βιντεοκλίπ, μιας και στα χρόνια του η πρακτική δεν ήταν διαδεδομένη. Όταν όμως ο David Gilmour πήρε τη θέση του Syd Barrett, οι Pink Floyd αποφάσισαν να γυρίσουν ένα promo φιλμ σε μια φρουτοαγορά του Βελγίου. Το κλιπ ωστόσο αυτό έμεινε αδημοσίευτο στα αρχεία τους, μέχρι φέτος το καλοκαίρι. Μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το κλιπ δημοσιεύεται τώρα ως promo για το ογκώδες box set The Early Years 1965-1972 (2016), το οποίο από φέτος τον Μάρτη κυκλοφορεί «σπασμένο» σε μικρότερες εκδόσεις, για όσους θεωρούσαν τα 27 CD του πρωτότυπου απλησίαστα οικονομικά. 

«Αν ο Syd δεν είχε φύγει τότε λόγω των προβλημάτων του», δήλωσε ο Nick Mason, «μάλλον θα είχαμε συνεχίσει σε αυτό το κάπως βουκολικό και αλλόκοτα αγγλικό μονοπάτι».

{youtube}kXuypU4qjj8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured