φωτογραφία: J. Hubbard

Δίνεται συχνά ο χαρακτηρισμός «metal» στους High On Fire, αμφισβητείται όμως έντονα από όσους όντως ακούν μεταλλικούς ήχους. Αυτό που δεν αμφισβητείται, είναι ότι πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες μπάντες στο σύγχρονο «σκληρό» πεδίο, από εκείνες που έχουν αποδειχθεί ικανές να τραβήξουν προς το μέρος τους ακροατές και από άλλα είδη.

Το συγκρότημα από το Oakland της Καλιφόρνια έχει περίπου 3 χρόνια να φανεί, από το Luminiferous του 2015 (Η.Π.Α. #110), δουλειά που πήρε κάμποσες καλές κριτικές (δείτε τι έγραψε τότε σε μας ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, εδώ). Αυτές όμως τις μέρες επέστρεψαν με καινούριο τραγούδι: λέγεται "Electric Messiah" και μπορείτε να το ακούσετε βρίσκοντας τον σχετικό player, εδώ.

Ο "Electric Messiah" δεν είναι άλλος από τον Lemmy, όπως αποκάλυψε ο «αρχηγός» της παρέας των High On Fire, Matt Pike. «Δεν θα μπορέσω ποτέ να φορέσω τα παπούτσια του τραγουδιστή των Mötörhead», δήλωσε, «ήθελα όμως να αποτίσω έναν φόρο τιμής σε αυτόν».

Το τραγούδι προλογίζει έναν νέο δίσκο που επίσης λέγεται Electric Messiah και θα κυκλοφορήσει από την eOne στις 5 Οκτωβρίου.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured