Οι Test Icicles δεν βάστηξαν πολύ ως συγκρότημα, αλλά πίσω στα '00s, σε χρόνια «χρυσά» για την indie κουλτούρα, ταρακούνησαν αρκετά το εναλλακτικό στερέωμα με τον πολυσχιδή ήχο τους, που είχε εμφανή στοιχεία από punk, χιπ χοπ και thrash metal.

Τους ίδρυσαν το 2004 στο Λονδίνο δύο 18χρονοι φίλοι, ο Sam Mehran με τον Rory Atwell, τους οποίους στη συνέχεια ενίσχυσε ο Dev Hynes -γνωστός μας κατόπιν ως Lightspeed Champion, πλέον ως Blood Orange. Ο Mehran, γεννημένος στο Μαϊάμι και μεγαλωμένος στην Αυστραλία, τραγουδούσε και έπαιζε κιθάρα.

Το γκρουπ έβγαλε μόλις ένα άλμπουμ το 2005, το For Screening Purposes Only (Βρετανία #69), και αποχαιρέτησε το κοινό το 2006 με το ΕΡ Dig Your Own Grave. Κατά τα λεγόμενά τους, μάλιστα, διαλύθηκαν επειδή στους ίδιους δεν άρεσε καθόλου η μουσική την οποία έφτιαχναν! Το δήλωσε ο Hynes μιλώντας στο ΝΜΕ, αν και αργότερα το πήρε πίσω.

16b-2.jpg

Τα ίχνη του Mehran ψιλοχάθηκαν από εκείνο το σημείο και μετά, φαίνεται πάντως ότι επέστρεψε στην πατρίδα του και ίσως να έπιασε δουλειά για ένα διάστημα σε δισκοπωλείο της Νέας Υόρκης. Σε κάθε περίπτωση, παρέμεινε ενεργός στα μουσικά πράγματα, αλλά αυτή τη φορά σε εντελώς underground διαδρομές και με μια σειρά από καλλιτεχνικά ψευδώνυμα: τον βρήκαμε για παράδειγμα ως Flashback Repository σε έναν ομώνυμο δίσκο (2009), ως Matrix Metals στο άλμπουμ Flamingo Breeze (2010) ή ως Outer Limits Recordings στο άλμπουμ Birds, Bees, Babys, Bacteria (2013). Ουσιαστικά φάνηκε ξανά στην επικαιρότητα μόνο τον Αύγουστο του 2013, όταν μετά τη συναυλια των Friends στο Grasslands της Νέας Υόρκης ανέβηκε στα decks για ένα κοινό DJ set με τον παλιόφιλο Dev Hynes.

Ο Mehran πέθανε εντελώς ξαφνικά, μόλις στα 31 του χρόνια, από αίτια τα οποία ως τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω social media ο Zak Mering, ιδιοκτήτης της GunkTV Records, όπου ο Mehran έβγαζε τους Outer Limits Recordings δίσκους του.

«Κάθε φορά που σε συναντούσα, γινόμουν ξανά 17», σχολίασε ο Blood Orange μαθαίνοντας τα νέα, «τώρα το πάτωμα εξαφανίστηκε και δεν ξέρω πού να σταθώ».

{youtube}fnu-WUJw0uY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured