news.team

Πίσω στο 2009, ήταν αδύνατον να ασχολείσαι με μουσική και να μην πέσεις πάνω στους Animal Collective, οι οποίοι συζητήθηκαν ευρέως λόγω του 8ου στούντιο άλμπουμ τους Merriweather Post Pavilion, το οποίο τους έστειλε στο #13 της πατρίδας Αμερικής και στο #26 της Βρετανίας, λαμβάνοντας σωρεία καλών κριτικών (δείτε τι είχε γράψει τότε σε μας ο Διονύσης Κοτταρίδης, εδώ).

Το κουαρτέτο από τη Βαλτιμόρη δεν μπόρεσε ωστόσο να βγάλει κάτι ανάλογης εμβέλειας στη συνέχεια. Το τελευταίο τους μάλιστα άλμπουμ Painting With (2016), συνάντησε ιδιαίτερα χλιαρή υποδοχή, τόσο σε επίπεδο κριτικών, όσο και εμπορικά (Η.Π.Α. #46, Βρετανία #42). Φέτος το καλοκαίρι, παρά ταύτα, οι εν Ελλάδι fans τους αναθάρρησαν, βλέποντας μια καλή αν και λίγο απαιτητική συναυλία εκ μέρους των Panda Bear & Avey Tare στο Ξέφωτο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια του Summer Nostos Festival 2018 (δείτε την ανταπόκριση του Άγγελου Κλειτσίκα, εδώ).

Τώρα, λοιπόν, οι Animal Collective δηλώνουν έτοιμοι για το επόμενο βήμα, για το οποίο πολλοί ελπίζουν ότι θα τους αποκαταστήσει. Και ως προάγγελο δίνουν στη δημοσιότητα ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο "Hair Cutter": μπορείτε να το ακούσετε μέσω Spotify, πατώντας εδώ. Υπάρχει και επίσημο βιντεοκλίπ, αλλά μπορείτε να το δείτε μόνο αν έχετε συνδρομή στην Apple Music.

Το "Hair Cutter" προέρχεται από ένα νέο άλμπουμ με τίτλο Tangerine Reef, το οποίο θα βγει 16 Αυγούστου από τη Domino.

Η νέα αυτή δουλειά είναι καρπός του ενθουσιασμού που ανέπτυξαν οι Animal Collective για τους κοραλλιογενείς υφάλους. Θα συνοδεύεται από ένα σχετικό φιλμ φτιαγμένο από τους Coral Morphologic (τον θαλάσσιο βιολόγο Colin Foord και τον μουσικό J.D. MacKay, δηλαδή) και σχεδιάζεται να συμπέσει με το Διεθνές Έτος Κοραλλιογενών Υφάλων.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured