Κομμάτι της heavy metal ιστορία είναι πλέον οι Morbid Angel, η μπάντα που ξεκίνησε το 1983 από την Tampa της Φλόριντα για να γίνει ένα από τα πιο επιδραστικά ονόματα στην ανάπτυξη του death metal ύφους -το ντεμπούτο τους Altars Of Madness (1989) μπορεί να μην είχε καμία τύχη εμπορικά, αλλά σήμερα θεωρείται ορόσημο.

Από τότε έχουν περάσει βέβαια πολλά χρόνια και, πλέον, από τα αυθεντικά μέλη συνεχίζει μόνο ο τραγουδιστής και μπασίστας Trey Azagthoth, ο οποίος έχει αναλάβει τις κιθάρες και τα πλήκτρα, αφήνοντας τον ρόλο του τραγουδιστή/μπασίστα στον Steve Tucker, που μπαινοβγαίνει στη μπάντα από το 1997.

Τελευταία δισκογραφική παρουσία των Morbid Angel ήταν το άλμπουμ Kingdoms Disdained (2017), το οποίο δεν μπόρεσε να κρατήσει τη μικρή εμπορική επιτυχία που βρήκε ο προκάτοχός του Illud Divinum Insanus (2011). Από την άλλη, αν και το Illud Divinum Insanus ήταν ο μόνος δίσκος του γκρουπ που κατάφερε να μπει στα εθνικά charts των Η.Π.Α. (#141), υπήρξε και αιτία μεγάλων τριβών, με τον Τύπο να θεωρηθεί οικτρή τη νέα τους κατεύθυνση, για την οποία εν τέλει θεωρήθηκε υπεύθυνος ο David Vincent.

Παρά ταύτα, ο Azagthoth και οι υπόλοιποι ασχολούνται ακόμα με το promo του Kingdoms Disdained και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε έτσι να δείτε ένα βιντεοκλίπ για το τραγούδι "Garden Of Disdain".

Το κλιπ σκηνοθέτησε ο Nadar Sadek, ο οποίος γύρισε πίσω στο θρησκευτικό σύστημα των Σουμερίων αλλά και στις πεποιθήσεις περί διαστημικών ταξιδευτών για να απεικονίσει μια ιδιαίτερα σκοτεινή και απέλπιδα κατάσταση για την ανθρώπινη ύπαρξη, στέλνοντας προς τα έξω ένα ιδιαίτερα βίαιο μήνυμα.

Το κλιπ φαίνεται ότι σόκαρε μερίδα της αμερικανικής κοινής γνώμης, ιδιαίτερα βέβαια κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με το ακραίο metal. Θρησκευόμενοι το θεωρούν ανοιχτά σατανιστικό, ενώ άλλοι διαμαρτύρονται ότι ποντάρει σε υπερβολικά ωμές και αιματοβαμμένες εικόνες, με κυριότερη ανάμεσά τους αυτήν όπου ξεριζώνεται το χέρι ενός αλυσοδεμένου παιδιού.

{youtube}G160jWRjKCo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured