Σε κάθε Μουντιάλ, αλλά και σε κάθε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οι Άγγλοι οπαδοί θεωρούν την Εθνική τους φαβορί για το τρόπαιο, έστω κι αν κάτι τέτοιο δεν υποστηρίζεται από την αγωνιστική της ιστορία -ο ισχυρισμός εδράζεται αντιθέτως στο ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που εφευρέθηκε στο Νησί (που αποτελεί πράγματι γεγονός).

Εν τέλει, όμως, μέσα τους μάλλον την ξέρουν καλύτερα την πραγματικότητα. Κι έτσι δεν το πήραν τόσο άσχημα όσο ίσως θα φανταζόταν κανείς που αποκλείστηκαν από το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, χάνοντας 2-1 από την Κροατία στην παράταση, παρότι μάλιστα ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ νωρίς-νωρίς, με γκολ του Kieran Trippier. Σκορ που στεναχώρησε και πολλούς Έλληνες φίλους, που διαχρονικά υποστηρίζουν και αγαπάνε το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνει κανείς από ένα πλάνο που απαθανάτισε με το κινητό του ο σπουδαίος Άγγλος ποδοσφαιριστής Γκάρι Λίνεκερ -τους οπαδούς δηλαδή να τραγουδάνε εν χορώ το "Don't Look Back In Anger" των Oasis στις εξέδρες του σταδίου Luzhniki στη Μόσχα, μετά τη λήξη της παράτασης. Μπορείτε να δείτε το στιγμιότυπο στον σύνδεσμο παρακάτω.

To "Don't Look Back In Anger", στο μεταξύ, έχει γίνει και με τη βούλα ένας μοντέρνος βρετανικός ύμνος. Γράφτηκε το 1995 για το 2ο άλμπουμ των Oasis (What's the Story) Morning Glory? και σταδιοδρόμησε ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα singles τους, πιάνοντας το νούμερο 1 της Βρετανίας, καθώς κι ένα #55 στις Η.Π.Α. Το ειρωνικό είναι ότι ο Noel Gallagher -ο οποίος και το έγραψε- δεν υποστήριξε τη συγκεκριμένη Εθνική Αγγλίας, δηλώνοντας δημόσια πριν το Μουντιάλ ότι έβλεπε ως φαβορί το Βέλγιο.

{youtube}D4x9vV1nSN4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured