φωτογραφία: Mark Metcalff

Δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος αν οφείλεται στο «νυχτερινών» αποχρώσεων τραγούδι των BadBadNotGood, το οποίο θέλει να αναπλάσει κάτι από τον ήχο που επικρατούσε τη δεκαετία του 1950, ή στο βιντεοκλίπ του Will Mayer, που έχει ως πρωταγωνιστή τον πάντα εκφραστικό Samuel T. Herring, ο οποίος απεικονίζει έναν άνθρωπο σε συναισθηματική συντριβή όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. Στην εποχή του YouTube, ωστόσο, μάλλον κερδίζει η δεύτερη υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο μήνα το βιντεοκλίπ του "I Don't Know" είναι ανάμεσα σε όσα γνώρισαν τον μεγαλύτερο αριθμό κοινοποιήσεων στα social media απ' όσους προτιμούν μουσικές που παραδοσιακά κατατάσσονται στις «εναλλακτικές».

Οι BadBadNotGood συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με τον τραγουδιστή των Future Islands το 2016, στο άλμπουμ IV (Καναδάς #89, Η.Π.Α. #178, Βρετανία #100), όπου ο Herring ερμήνευσε το "Time Moves Slow".

Το καναδικό συγκρότημα θεωρείται από τα πιο ανερχόμενα της τρέχουσας δεκαετίας, όντας ικανό να κερδίζει κοινό και από την τζαζ και από το indie, ακόμα και από το χιπ χοπ. Τους είδαμε μάλιστα και στην Ελλάδα μέσα στο 2017, σε μια συναυλία στην οποία απέδειξαν την αξία τους (δείτε την ανταπόκριση του Βαγγέλη Πούλιου, εδώ).

Το "I Don't Know" δόθηκε στη δημοσιότητα πέρυσι το φθινόπωρο, μόλις όμως φέτος το καλοκαίρι απόκτησε και το εν λόγω επίσημο βιντεοκλίπ. Παραμένει άγνωστο αν οι BadBadNotGood σκοπεύουν να το εντάξουν σε μελλοντική τους κυκλοφορία, καθώς δεν έχουν βγάλει κάτι μετά το IV.

Όσο για το κλιπ, ο Mayer δήλωσε ότι το οραματίστηκε ως ένα μπαλέτο για τα 5 στάδια της θλίψης - άρνηση, θυμός, παζάρι συμβιβασμού, κατάθλιψη και αποδοχή: «Ο Samuel T. Herring, ως πρωταγωνιστής, δίνει μια μάχη την οποία έχουμε όλοι δώσει. Δεν βγαίνει ούτε απελευθερωμένος, ούτε νικητής, παραμένει όμως ζωντανός».

{youtube}iv82_ZSwa4Y{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured