news.team

Κανένα άλλο αμερικάνικο συγκρότημα δεν άσκησε τόσο μεγάλη επίδραση στις εξελίξεις που γέννησαν το grunge κίνημα από τους Mudhoney, οι οποίοι με το τραγούδι "Touch Me I'm Sick" (1988) και με το ιστορικό ΕΡ Superfuzz Bigmuff (1988) έγιναν είδωλα για μια ολόκληρη γενιά underground μουσικών.

Οι ίδιοι, ωστόσο, παρέμειναν underground όσο τα συγκροτήματα που επηρέασαν κατακτούσαν τα παγκόσμια charts: αν και το 2ο τους άλμπουμ Every Good Boy Deserves Fudge τους έστειλε στο βρετανικό top-40 (#34), στην πατρίδα Αμερική η μόνη τους παρουσία στα εθνικά charts ήταν το πενιχρό #189 που «σκόραρε» το 3ο τους άλμπουμ Piece Of Cake.

Παρά ταύτα, οι Mudhoney επέζησαν μέσα στα χρόνια και κράτησαν ακμαίες τις κοφτερές alternative κιθάρες τους. Τελευταία τους παρουσία ήταν το άλμπουμ Vanishing Point πίσω στο 2013 (Η.Π.Α. #209).

Έκτοτε, μεσολάβησαν 5 χρόνια σιωπής, τα οποία σπάνε τώρα με την προ λίγων ωρών δημοσίευση του ολοκαίνουριου τραγουδιού "Paranoid Core": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Paranoid Core" προέρχεται από ένα νέο άλμπουμ με τίτλο Digital Garbage, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου από τη Sub Pop.

«Η αίσθηση του χιούμορ μου είναι μαύρη», σχολίασε λακωνικά για το κομμάτι ο τραγουδιστής των Mudhoney, Mark Arm, «και αυτοί είναι μαύροι καιροί».

{youtube}AtnzoY2RVoA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured