Πίσω στο 1978, ο Bruce Springsteen είχε πάψει να είναι «υποσχόμενος» καλλιτέχνης και είχε κάνει τα μεγάλα βήματα προς τα μπροστά: το Born To Run (1975) τον είχε στείλει για πρώτη φορά στο αμερικάνικο top-10 (#3), ενώ τον είχε μπάσει και στο βρετανικό top-20 (#17), ενώ εκείνη ήταν η χρονιά έκδοσης του Darkness On The Edge Of Town (H.Π.Α. #5, Βρετανία #16).

Στα πλαίσια της τότε περιοδείας υποστήριξης του δίσκου, το «Αφεντικό» πήρε την E Street Band (Roy Bittan, Clarence Clemons, Dan ny Federici, Garry Tallent, Stevie Van Zandt & Max Weinberg) και έπαιξε και στο Roxy Theatre του Λος Άντζελες μπροστά σε περίπου 500 άτομα, σε μια χορταστική συναυλία 4 ωρών που έμελλε να μείνει ιστορική. Ο λόγος είναι ότι τη μετέδωσε ο ραδιοσταθμός KMET-FM του Λος Άντζελες, με αποτέλεσμα η φήμη της να φτάσει και σε ανθρώπους που δεν είχαν παραβρεθεί στο Roxy.

Το αποτέλεσμα ήταν να βγει σε μια σειρά πειρατικών ηχογραφήσεων (bootlegs), αποκτώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη φήμη -διεθνή, αυτή τη φορά. Για την ακρίβεια, επί δεκαετίες οι οπαδοί του Springsteen έψαχναν να βρουν κάποια πειρατική κόπια για τη δική τους συλλογή.

Το γεγονός αυτής της δημοφιλίας αναγνωρίστηκε τώρα και επίσημα από τον Springsteen. Ο οποίος, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια από τη συναυλία, ανακοίνωσε την επίσημη έκδοση της πλήρους, 4ωρης εκδοχής της, με νέα μίξη του Jon Altschiller (από τις αυθεντικές αναλογικές πηγές) και νέο mastering του Adam Ayan, ώστε να προσφερθεί καλός ήχος σε όσους θέλουν την πλήρη εκδοχή του "Backstreets" (με το "Sad Eyes ιντερλούδιο, δηλαδή) και τις διασκευές στο "Heartbreak Hotel" του Elvis Presley και στο "Rave On" του Buddy Holly -την οποία και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω- με καλό, σωστό ήχο.

Ως τώρα, μόνο 7 τραγούδια από εκείνη την επική βραδιά είχαν βγει επίσημα, στο άλμπουμ Live 1975-1985.

{youtube}MLoLa2rct2Y{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured