Όλοι ξέρουμε ότι οι Iron Maiden έχουν εδώ και χρόνια μυθικό στάτους, με αποτέλεσμα να γίνεται ...λαϊκό προσκύνημα στις συναυλίες τους -περιμένουμε άλλωστε ανάλογα σκηνικά και στα μέρη μας, αφού έρχονται μέσα στον μήνα ως headliners της 3ης μέρας του φετινού Rockwave Festival (Παρασκευή 20 Ιουλίου, στο Terra Vibe).

Αλλά, τελικά, πόσα χρήματα βγάζουν οι Iron Maiden από τις συναυλίες;

Η πιο έγκυρη πηγή διεθνώς για τον υπολογισμό των κερδών ενός καλλιτέχνη από την πώληση εισιτηρίων και μόνο, είναι το Boxscore, αναφορά που συντάσσεται για λογαριασμό του Billboard, του κατ' εξοχήν δηλαδή περιοδικού (και site) της αμερικάνικης μουσικής βιομηχανίας.

Αν και το Boxscore δεν κάνει συνολικές σούμες, ο απολογισμός της πρόσφατης συναυλίας των Iron Maiden στο Tele2 Arena της Στοκχόλμης (Σουηδία), δίνει νούμερα που ζαλίζουν: οι Βρετανοί θρύλοι έβγαλαν 2 εκατομμύρια 502 χιλιάδες ευρώ μόνο από τα εισιτήρια της συγκεκριμένης βραδιάς! Ανάλογα νούμερα επιβεβαιώνει και η πλατφόρμα του PRP από τις εμφανίσεις σε Πράγα και Ελσίνκι, ενώ στην περίπτωση του Βερολίνου και της Κοπεγχάγης κινούμαστε γύρω στο 1.500.000 ευρώ.

Από την άλλη, αν θεωρείτε ότι τα λεφτά αυτά είναι πολλά, σκεφτείτε ότι ο Ed Sheeran έβγαλε 11 εκατομμύρια 704 χιλιάδες ευρώ μόνο από τα εισιτήρια της συναυλίας στο Hamden Park της Γλασκόβης (Σκωτία). Σύμφωνα με το Boxscore, κανείς δεν τον φτάνει μέχρι στιγμής για το 2018, ούτε καν οι U2 με τη Beyoncé.

{youtube}wpxWoikZZww{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured