news.team

Το όνομα του Richard Swift μπορεί να μη λέει κάτι στο ευρύτερο κοινό, αλλά τα ονόματα όσων έσπευσαν να γράψουν το δικό τους αντίο στα social media, δείχνουν καλά το στερέωμα για το οποίο ήταν σημαντικός ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός, που πέθανε απρόσμενα στα 41 του χρόνια.

Γεννημένος στην Καλιφόρνια, ο Swift άρχισε να ασχολείται ενεργά με τη μουσική στα 14 του χρόνια (1991), τραγουδώντας σε εκκλησιαστικές χορωδίες. Στη δισκογραφία εμφανίστηκε 10 χρόνια αργότερα, με DIY, δικής του παραγωγής κυκλοφορίες, πριν τον εντοπίσει -και τον υπογράψει- η Secretly Canadian. Στις συνειδήσεις του indie ακροατηρίου, πάντως, τον έφερε το άλμπουμ του 2007 Dressed Up For The Letdown, έστω κι αν εμπορικά η αίγλη του περιορίστηκε σε αυστηρά underground διαδρομές.

Έκτοτε, ο ορίζοντας άνοιξε για τον Swift, ο οποίος βρέθηκε να είναι μέλος στους Shins και στους Arcs, αλλά και μπασίστας στις περιοδείες των Black Keys. Ακόμα μεγαλύτερη φήμη, ωστόσο, κέρδισε ως παραγωγός, βάζοντας την υπογραφή του στον δίσκο που καθιέρωσε τους Nathaniel Rateliff & Τhe Night Sweats, αλλά και σε δουλειές του Damien Jurado, των Foxygen και της Laetitia Sadier των Stereolab.

Ο Swift αρρώστησε ξαφνικά μέσα στον Ιούνιο, από απροσδιόριστη (σε δημόσιο επίπεδο) αλλά βαριά αιτία, που οδήγησε στη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Tacoma, στην πολιτεία Ουάσινγκτον. Εκεί άφησε την τελευταία του πνοή, με το αίτιο να παραμένει άγνωστο -έχει άλλωστε γίνει κανόνας πλέον, να μην ανακοινώνονται οι αιτίες θανάτου.

{youtube}hFtjdr-suD0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured