Τα συρτάρια της άνοιξε πρόσφατα η Lana Del Rey και, σκαλίζοντας τις demo ηχογραφήσεις που έχει εκεί, βρήκε ένα τραγούδι που είχε γράψει πίσω στο 2008 -όταν ακόμα ήταν Lizzy Grant, πριν γίνει Lana Del Rey- προς τιμήν του Elvis Presley, καλλιτέχνη τον οποίον και θαυμάζει.

Τώρα, το demo εκείνο (με τίτλο "Elvis") μπήκε στο στούντιο, ολοκληρώθηκε και έγινε το ολοκαίνουριο τραγούδι της Αμερικανίδας σταρ: μπορείτε να ακούσετε ένα απόσπασμα βρίσκοντας τον player από το Twitter της Del Rey, εδώ.

Το "Elvis" θα συμπεριληφθεί στο soundtrack του νέου ντοκιμαντέρ The King γύρω για τον Βασιλιά του rock 'n' roll, το οποίο σκηνοθέτησε ο Eugene Jarecki και ήδη έχει αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους των Η.Π.Α.

Είναι ένα αρκετά περίεργο ντοκιμαντέρ, βασικά, αφού σε αυτό απεικονίζεται η Rolls Royce του Presley να κάνει ένα ταξίδι στην Αμερική του 2016 την περίοδο των Πρεδρικών εκλογών που ανέδειξαν νικητή τον Ντόναλντ Τραμπ, σταματώντας σε πόλεις που συνδέονται με τον Elvis μύθο. «Πρόκειται για μια εξερεύνηση του πώς ένας νεαρός από την επαρχία έχασε την αυθεντικότητά του γενόμενος βασιλιάς, σε συνάρτηση με το πώς η χώρα του έχανε τη δημοκρατία της γενόμενη αυτοκρατορία», σχολίασε ο σκηνοθέτης.

Για τη Del Rey είναι η δεύτερη συμμετοχή σε άλλο καλλιτεχνικό project με νέο τραγούδι, ύστερα από το επιτυχυμένο περσινό της άλμπουμ Lust For Life (δείτε τι είχε γράψει σε μας ο Χάρης Συμβουλίδης, εδώ), που την έφερε στο νούμερο 1 των Η.Π.Α. και της Βρετανίας.

Όσο για το πώς έμοιαζε αρχικά το τραγούδι; Οι αφοσιωμένοι fans της Del Rey, ειδικά όσοι υπήρξαν ενεργοί στο MySpace στα προ-Facebook χρόνια, ίσως να το έχουν ακούσει, αφού το είχε βγάλει τότε στο MySpace, αλλά χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Sparkler Jump Rope Queen. Αν δεν το έχετε υπόψιν, σας περιμένει στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο.

{youtube}8kZaj6341Mw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured