news.team

Μεγάλο το πένθος στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε καθώς κυκλοφόρησαν ευρύτερα τα νέα για τον θάνατο του ντράμερ και συνιδρυτή των Pantera, Vinnie Paul. Πολλοί metalheads έσπευσαν να γράψουν κάτι ως φόρο τιμής, όπως όμως και κόσμος που τον είχε αγγίξει κάπου, κάποτε η μουσική του γκρουπ.

O Vincent Paul Abbott (όπως ήταν το πλήρες όνομά του) ήταν από το Abilene του Τέξας, γιος ενός country συνθέτη, στιχουργού και παραγωγού. Η δική του όμως προτίμηση καθώς μεγάλωνε ήταν το heavy metal. Έτσι, στα 17 του μόλις χρόνια (1981), έστησε τους θρυλικούς πλέον Pantera, παρέα με τον αδερφό του Dimebag Darrell, τον Terry Glaze, τον Tommy D. Bradford και τον τραγουδιστή Donnie Hart -ο «πολύς» Phil Anselmo θα ερχόταν 6 χρόνια αργότερα, μαζί με μια σπουδαία διεθνή καριέρα, αλλά και τρικούβερτους τσακωμούς, οι οποίοι οδήγησαν στο τέλος του συγκροτήματος το 2003.

Αν και πρόσφατα ο Anselmo δήλωσε ότι θα ήθελε να τον συγχωρέσει ο Vinnie Paul και να ξαναγίνουν φίλοι, εκείνος απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται να του ξαναμιλήσει ποτέ.

Μετά το τέλος των Pantera ο Paul έφτιαξε τους Damageplan με τον αδερφό του, οι οποίοι όμως τελείωσαν ακόμα πιο δραματικά τον Δεκέμβριο του 2004, όταν κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Columbus του Οχάιο για την προώθηση του πρώτου τους άλμπουμ, ένας πρώην πεζοναύτης σκαρφάλωσε στη σκηνή και σκότωσε τον Dimebag Darrell, τον επικεφαλής ασφαλείας της μπάντας, έναν εργαζόμενο στο club όπου γινόταν το live και έναν θεατή.

Μετά τα γεγονότα ο Paul πέρασε μια περίοδο κατά την οποία δεν ήταν σίγουρος ότι ήθελε να συνεχίσει με τη μουσική, το 2006 όμως επανεμφανίστηκε ως ντράμερ του σούπερ γκρουπ  Hellyeah, με τους οποίους και έμεινε έκτοτε. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε επίσης να δημοσιεύσει ένα βιβλίο ...μαγειρικής!

Ο Paul πέθανε στο Λας Βέγκας, μόλις στα 54 του χρόνια, από αίτια τα οποία δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί δημόσια. Πέντε μέρες πριν, πάντως, είχε βρεθεί στην πόλη για συναυλία και έμεινε για να περάσει λίγο διάστημα εκεί ως επισκέπτης.

{youtube}RVMvART9kb8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured