news.team

Πεθαίνοντας τον Νοέμβριο του 2016, ο σπουδαίος Καναδός ποιητής και τραγουδοποιός Leonard Cohen άφησε μια σημαντική κληρονομιά, που ήδη μετρούσε πολλούς φίλους, πετυχαίνοντας να αγγίζει και όσους νεότερους έρχονταν σε επαφή μαζί της.

Ανάμεσα στους θαυμαστές, συγκαταλέγονται και ο Sufjan Stevens με τον τραγουδιστή των National Matt Berninger. Οι οποίοι, λίγους μήνες πριν τον θάνατο του Cohen, τον Αύγουστο του 2016, είχαν κάτσει και είχαν ηχογραφήσει στη Νέα Υόρκη μια διασκευή στο "Memories" -ένα τραγούδι όχι και τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό, από το αμφιλεγόμενο άλμπουμ του 1977 Death Of A Ladies' Man.

Η διασκευή αυτή προοριζόταν για ιδιωτική χρήση, καθώς ήταν ένα δώρο στον Bryce Dessner των National, για τον τότε γάμο του με τη νυν σύζυγό του Pauline. Τώρα όμως την έδωσαν στη δημοσιότητα, συμμετέχοντας έτσι με τον τρόπο τους στη φιλόδοξη ψηφιακή πλατφόρμα που στήνουν οι PEOPLE: μπορείτε να την ακούσετε πατώντας εδώ. Ο ίδιος ο Bryce Dessner παίζει ακορντεόν, ενώ συμμετέχει και ο αδερφός του Aaron στο μπάσο και στην κιθάρα.

Ποιοι είναι όμως οι PEOPLE;

Πρόκειται για μια καλλιτεχνική κολεκτίβα την οποία έστησε ο Bon Iver παρέα με τους αδερφούς Dessner. Άμεσος στόχος τους είναι η διοργάνωση ενός μεγάλου φεστιβάλ, που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο από τις 12 ως τις 20 Αυγούστου, φιλοξενώντας γύρω στους 160 καλλιτέχνες. «Θα σας έχουμε ονόματα που δεν έχετε ξανακούσει ποτέ, αλλά και συμμετέχοντες των οποίων θα ξέρετε κάθε τραγούδι», ανακοίνωσαν.

Παράλληλα, οι PEOPLE στήνουν και την προαναφερόμενη ψηφιακή τους πλατφόρμα, έναν χώρο όπου θα εμπλουτίζεται ως τον Αύγουστο με σπέσιαλ ηχογραφήσεις σαν κι αυτήν του "Memories", με ειδικά σχεδιασμένα visuals, με podcasts, ακόμα και με live events. Για την ώρα θα προσφέρεται στους επισκέπτες η beta version, με την επίσημη εκδοχή να κάνει την εμφάνισή της τον Αύγουστο, ώστε να συμπέσει με το φεστιβάλ.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured