25 χρόνια ύπαρξης γιορτάζουν φέτος οι Low από το Duluth της Μινεσότα, στα οποία μπόρεσαν κι έγιναν μια συνεπής δύναμη στο αμερικάνικο indie rock: το ντεμπούτο τους I Could Live In Hope (1994) θεωρήθηκε ως θεμέλιος λίθος του slowcore στυλ, έβγαλαν καλούς δίσκους και στην έκτοτε πορεία παραμένοντας στις παρυφές του underground και χαίρουν εκτίμησης και πέραν της κοινότητάς τους, όπως έδειξε η απόφαση του Robert Plant να διασκευάσει 2 δικά τους τραγούδια πίσω στο 2010.

Οι Low έχουν να φανούν 3 χρόνια, από το άλμπουμ του 2015 Ones And Sixes (Η.Π.Α. #158, Βρετανία #35), η περιοδεία για το οποίο έδωσε την ευκαιρία και για την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα -μπορείτε να δείτε με ένα κλικ εδώ τι έγραψε τότε σε μας ο Ανδρέας Κύρκος, αλλά και την κουβέντα που έκανε με την αφορμή αυτή ο Alan Sparhawk με τον Τάσο Μαγιόπουλος (εδώ).

Τώρα, οι Low πραγματοποιούν χορταστική επιστροφή, δίνοντας στη δημοσιότητα 3 βιντεοκλίπ για ισάριθμα καινούρια τραγούδια. Πρόκειται για τα "Quorum", "Dancing And Blood" και "Fly" και μπορείτε να τα δείτε διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους.  

{youtube}1z1ETYnTB7Y{/youtube}

Και τα 3 κομμάτια προλογίζουν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο Double Negative, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου από τη Sub Pop.

{youtube}TzMo-EpWcPA{/youtube}

«Θέλαμε να πάμε πιο πέρα με τον παραγωγό μας B.J. Burton και την παλέτα των ήχων του», δήλωσαν οι Alan Sparhawk, Mimi Parker & Steve Garrington, «θέλαμε να δούμε τι μπορούσε να κάνει ένας χιπχοπάς με τη μουσική μας».

{youtube}Q5Enxzh-O9Y{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured