Κανείς μάλλον δεν χρειάζεται υπενθύμιση για το πόσο σπουδαία μπάντα υπήρξαν στα alternative 1990s οι Smashing Pumpkins, όταν και λατρεύτηκαν παγκοσμίως χάρη σε δίσκους σαν το Siamese Dream του 1993 (Η.Π.Α. #10, Βρετανία #4) και το Mellon Collie Αnd Τhe Infinite Sadness του 1995 (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #4).

Η μπάντα βέβαια διαλύθηκε το 2000 και όταν επανεμφανίστηκε το 2006 ήταν πλέον ένα όχημα για τις ανησυχίες του Billy Corgan, που βαθμιαία μα σταθερά απομακρύνθηκαν από τις προσδοκίες τις οποίες έτρεφε το κοινό που είχε αγαπήσει το γκρουπ: το Monuments To An Elegy του 2014 μπήκε βέβαια στο #33 των Η.Π.Α. και στο #59 της Βρετανίας, αυτές όμως ήταν οι χειρότερες επιδόσεις των Smashing Pumpkins στα charts -ενώ από κοντά ερχόταν και η κριτική να βάλει ταφόπλακα στα οράματα του Corgan. Σε μας, ο Ανδρέας Κύρκος είχε γράψει τότε πως «εξατμίζεται ακόμα και στα αυτιά των πιο ορκισμένων αμετανόητων» (ολόκληρο το κείμενο εδώ).

Τώρα, ο Corgan επιχειρεί να πείσει το κοινό για την επιστροφή των «παλιών, καλών» Smashing Pumpkins, αν και το περιβόητο reunion δεν δείχνει ακριβώς ως τέτοιο: ο ορίτζιναλ ντράμερ Jimmy Chamberlin είχε ανακατευτεί στην υπόθεση και το διάστημα 2006/2009, ενώ η μπασίστρια D'arcy Wretzky δεν θέλει να ακούει για τον Corgan. Ουσιαστικά, λοιπόν, μόνη νίκη του τελευταίου είναι ότι έπεισε τον James Iha να ξαναγυρίσει στην κιθάρα, αναλαμβάνοντας και το μπάσο.

Τα πάντα βέβαια θα κριθούν στη νέα μουσική την οποία φτιάχνουν μαζί. Και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να βρείτε το πρώτο δείγμα γραφής από τα όσα ετοιμάζουν, ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο "Solara".

Μέχρι στιγμής, οι αντιδράσεις των fans εμφανίζονται μοιρασμένες, με άλλους να ελπίζουν σε μια επιστροφή-αναλαμπή και άλλους να λένε ότι δεν άκουσαν κάτι το ιδιαίτερο.

Στο μεταξύ, η σύνθεση αυτή των Smashing Pumpkins βρέθηκε και στη σκηνή της δημοφιλούς στις Η.Π.Α. τηλεοπτικής εκπομπής του Jimmy Fallon (The Tonight Show), έχοντας ως μπασίστα τον Jack Bates, γιο του Peter Hook. Και εδώ μπορείτε να τους δείτε να παίζουν live το "Solara", αλλά και το "Zero" από τα τιμημένα 1990s.

{youtube}rx9ya42QLXs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured