φωτογραφία: Marc S. Canter

Ίσως να έχει ξεχαστεί σήμερα από τον πολύ κόσμο, αλλά όταν βγήκε το Appetite For Destruction πίσω στο 1987, πρώτο single δεν ήταν ούτε το "Paradise City", ούτε το "Sweet Child O' Mine".

Πρώτο single ήταν αντιθέτως το "It's So Easy", το οποίο στη Βρετανία κυκλοφόρησε ως double A-side με το "Mr. Brownstone", «σκοράροντας» ένα ταπεινό #84 στα charts του Νησιού. Στην Αμερική δεν κυκλοφόρησε.

Το τραγούδι μιλάει για μια περίοδο της μπάντας όπου λεφτά δεν υπήρχαν ούτε για αστείο, όμως τα πράγματα ήταν αρκετά εύκολα για τα μέλη της, που ως γυναικοκατακτητές κατάφερναν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να τα βγάζουν πέρα. Αν και έχει καταγραφεί ως συλλογική σύνθεση, η αρχική ιδέα ήταν του Duff McKagan και του τότε κολλητού του West Arkeen, που πέθανε το 1997 από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Μία ακόμα ξεχασμένη ιστορία αφορούσε στο βιντεοκλίπ του "It's So Easy". Αυτό δεν υπήρχε εξαρχής, αποφασίστηκε όμως να υλοποιηθεί το 1989, για να εκμεταλλευτεί τις μέρες δόξας του MTV. Το κυρίως μέρος του είναι γυρισμένο live, με το γκρουπ να παίζει στο club Cathouse του Χόλιγουντ. Παρά ταύτα, ορισμένες σκηνές δεν άρεσαν καθόλου στο MTV, το οποίο το απέρριψε, με αποτέλεσμα να μείνει έκτοτε στα συρτάρια της μπάντας. Χαρακτηριστικά, δεν βγήκε ούτε με το DVD Welcome to the Videos (1998) και μπορούσε να βρεθεί μονάχα σε ψαγμένες ιντερνετικές πηγές.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα, αφού πλέον μπορείτε να το δείτε κανονικά και επίσημα μέσω Apple, εδώ. Οι Guns N' Roses αποφάσισαν να το δημοσιοποιήσουν ως promo της επικής επανέκδοσης του Appetite For Destruction που έρχεται στις 29 Ιουνίου.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured