Δύο περίπου μήνες πριν βρεθούν ξανά στην Αθήνα, για τη μεγάλη συναυλία των Scorpions με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (Δευτέρα 16 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο), ο Klaus Meine με τον Rudolf Schenker έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μουσικής, με τον αρχιμουσικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και καλλιτεχνικό της διευθυντή Στέφανο Τσιώλη να δίνει επίσης το παρών.

Αποσαφηνίστηκε έτσι πλήρως ο χαρακτήρας της καλοκαιρινής συναυλίας, η οποία θα παρουσιάσει κάποια από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Scorpions «ντυμένα» με συμφωνικό ήχο -πράγμα που έχουν ξανακάνει και στο παρελθόν, μα θα δούμε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Meine & Schenker αποκάλυψαν μάλιστα ότι σχεδιάζουν το συγκεκριμένο live εδώ και 2 χρόνια.

Ο Meine, πιο συγκεκριμένα, είπε ότι τα διαφορετικά είδη μουσικής οφείλουν να συναντιούνται και υπογράμμισε τη δύναμη της μουσικής να ενώνει τους ανθρώπους: «είναι η διάλεκτος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, στα καλά και τα κακά». Τόνισε επίσης ότι για τους Scorpions το πιο σημαντικό πράγμα είναι η φιλία, «η βάση πάνω στην οποία συνεχίζουμε».

Ο Schenker, από τη δική του πλευρά, έπλεξε το εγκώμιο του τόπου μας, λέγοντας ότι «ήρθαμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε εδώ, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Από μικρό παιδί ο πατέρας μου που ήταν λάτρης της φιλοσοφίας μου δίδαξε τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη αλλά και την αξία μιας χώρας όπως η Ελλάδα». Και έταξε μια μεγάλη ροκ βραδιά για όσους δώσουν το παρών στο Καλλιμάρμαρο.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.00 και τα εισιτήρια ήδη προπωλούνται online και σε φυσικά σημεία (σε όλα τα καταστήματα Public, στο Ticket Services της Πανεπιστημίου 39, στα www.ticketservices.gr και www.tickets.public.gr, καθώς και τηλεφωνικά στο 210 7234567). Το εύρος τιμών ξεκινάει από τα 18 ευρώ για τα φοιτητικά-παιδικά-ανέργων εισιτήρια στο άνω διάζωμα και φτάνει στα 80 ευρώ για το κάτω τμήμα της Α΄Ζώνης.

{youtube}6VwbyBGbqPY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured