news.team

Το Tranquility Base Hotel & Casino ήδη διχάζει τους παλιούς fans των Arctic Monkeys και τους μουσικόφιλους γενικότερα, πάντως ένα ήταν σίγουρο: ότι θα προσγειωνόταν με άνεση στο νούμερο 1 της Βρετανίας, καθώς η ανυπομονησία ήταν μεγάλη λόγω των 5 χρόνων που μεσολάβησαν από τον προκάτοχό του.

Έτσι κι έγινε. Το άλμπουμ χάρισε στην παρέα του Alex Turner το 6ο συνεχόμενο νούμερο 1 στην πατρίδα, ενώ τα πήγε εξαιρετικά και στις υπόλοιπες βασικές μουσικές αγορές του πλανήτη: #8 στις Η.Π.Α., #1 στην Αυστραλία, #4 στη Γερμανία.

Αυτό που κανείς δεν είχε προβλέψει, είναι ο βαθμός στον οποίον θα σάρωνε τα βρετανικά charts. Πλέον, με διαπιστωμένες πωλήσεις 86.000 αντιτύπων μέσα σε 1 εβδομάδα (εκ των οποίων, σημειώστε, τα 24.500 ήταν βινύλια) είναι το άλμπουμ που έχει πουλήσει πιο γρήγορα σε βινύλιο από κάθε άλλο τα τελευταία 25 χρόνια στο Νησί. Το ρεκόρ είχε ως τώρα ο Liam Gallagher, με τον περσινό του δίσκο As You Were (16.000 βινύλια).

Η περιοδεία για το Tranquility Base Hotel And Casinο αναμένεται να φέρει τους Arctic Monkeys και στην Ελλάδα, για πρώτη φορά. Θα είναι headliners της 1ης μέρας του Rockwave 2018 (Terra Vibe, Μαλακάσα), την Παρασκευή 6 Ιουλίου.

{youtube}71Es-8FfATo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured