Η Whitney Houston δεν έζησε πολύ, καταχωρήθηκε όμως ως μία από τις καλύτερες γυναικείες φωνές της μουσικής ιστορίας, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και μεγάλες δόξες, με 7 συνεχόμενα νούμερο 1 τραγούδια στα εθνικά charts των Η.Π.Α. και παγκόσμιες πωλήσεις της τάξης των 200.000.000 αντιτύπων.

Στη ζωή της, όμως, είναι γνωστό ότι δεν ευτύχησε καθόλου. Και τώρα, 6 περίπου χρόνια μετά τον θάνατό της, ένα νέο ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Kevin McDonald προσθέτει νέες πτυχές στις σκοτεινές όψεις της ζωής της.

Η επί χρόνια βοηθός της τραγουδίστριας Mary Jones, αλλά και ο ετεροθαλής αδερφός της και γνωστός μπασκετμπολίστας Gary Garland-Houston ισχυρίζονται ότι η Whitney Houston είχε κακοποιηθεί συστηματικά από τα 7 ως τα 9 της χρόνια. Και ως θύτη δείχνουν την ξαδέρφη της Dee Dee Warwick, αδερφή της περίφημης soul ερμηνεύτριας Dionne Warwick.

Η Dee Dee Warwick πέρασε κι αυτή από τη μουσική, δισκογραφώντας soul για μικρές εταιρίες από το 1963 ως το 1975, με μεγαλύτερη επιτυχία της το "I Want To Be With You" του 1966 (Η.Π.Α. #41). Πέθανε πριν 10 χρόνια, έχοντας καταπονήσει τον οργανισμό της λόγω ναρκωτικών.

Το ντοκιμαντέρ του McDonald κυκλοφορεί εντωμεταξύ με την έγκριση της οικογένειας της Houston, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει κι άλλοι να είχαν γνώση των γεγονότων.

Ο τίτλος του είναι Whitney και έκανε ήδη την επίσημη πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών. Στους κινηματογράφους της Ευρώπης θα εμφανιστεί στις 6 Ιουλίου. Ανάμεσα στ' άλλα, φιλοξενεί και πρωτότυπες συνεντεύξεις του πρώην συζύγου της Houston, Bobby Brown, της μητέρας της Cissy Houston (84 σήμερα, με τη δική της λαμπρή καριέρα στη μουσική), αλλά και του Kevin Costner, που έπαιξε δίπλα στη Whitney στην περίφημη ταινία Ο Σωματοφύλακας.

{youtube}3WH1Ma50QUk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured