news.team

Λίγοι καλλιτέχνες άφησαν τόσο έντονο το αποτύπωμά τους στα zeros όσο ο Kanye West, που από το The College Dropout του 2004 (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #12) και μετά άλλαξε άρδην τον μουσικό χάρτη του νέου αιώνα, συνεισφέροντας ανυπολόγιστα στην ανάδυση ενός καινούριου χιπ χοπ κύματος. Στην τελευταία του βέβαια εμφάνιση, το 2016 με το άλμπουμ The Life Of Pablo (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #30), φάνηκαν τα πρώτα σημάδια δημιουργικής κόπωσης (δείτε τι έγραψε σε μας ο Ανδρέας Κύρκος, εδώ), εντούτοις κανείς δεν έχει πάψει να περιμένει σημαίνοντα πράγματα από αυτόν.

Ως περσόνα, πάλι, ο Kanye West έχει καταφέρει να διανύσει μια αντίθετη διαδρομή, γενόμενος όλο και πιο αντιπαθής όσο περνάει ο καιρός: αν δηλαδή κάποτε οι υποστηρικτές του ξεμπέρδευαν με χαρακτηρισμούς απαλούς τύπου «ιδιόρρυθμος», η πρόσφατη επίθεση ...αγάπης προς τον Ντόναλντ Τραμπ στα social media απογοήτευσε πολλούς, με αρκετούς μάλιστα στη μαύρη καλλιτεχνική κοινότητα να τον αποδοκιμάζουν ανοιχτά για τη στάση του.

Κι ενώ το σούσουρο καλά κρατεί, ο West φρόντισε να δημοσιεύσει 2 ολοκαίνουρια τραγούδια εν μέσω της όλης αντιπαράθεσης: πρόκειται για το "Lift Yourself" και το "Ye vs. The People", τα οποία μπορείτε να ακούσετε διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους.

{youtube}ZXdKqGwX_Lc{/youtube}

Το "Lift Yourself", το οποίο σαμπλάρει το "Liberty" από το ξεχασμένο soul/R'n'B συγκρότημα Amnesty, έχει προβληματίσει πολλούς στιχουργικά και γενική είναι η πεποίθηση ότι ο West τρολάρει και δεν πρόκειται καν να το συμπεριλάβει στο επικείμενο νέο άλμπουμ του.

Αντιθέτως, το "Ye vs. The People", μια συνεργασία με τον T.I., θεωρείται ο πιο επίσημος προπομπός του δίσκου LOVE EVERYONE και έρχεται μάλιστα να δέσει με την όλη πολιτική φασαρία, αφού τέτοιο είναι και το περιεχόμενό του (άριστα στο μάρκετινγκ, εδώ).

Όσο για το LOVE EVERYONE; Έχει επίσημη ημερομηνία την 1η του Ιούνη, θα βγει από την GOOD σε διανομή Def Jam και, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τον West, θα έχει εξώφυλλο τον ...πλαστικό χειρούργο Jan Adams, καθώς θέλει να τον ...συγχωρέσει!

Ο Adams έκανε επέμβαση στη μητέρα του West, Donda, πίσω στο 2007, η οποία πέθανε μόλις μια μέρα μετά -με τον Kanye να θεωρεί τον Adams ως υπεύθυνο για τις επιπλοκές που εμφανίστηκαν. Η υπόθεση δεν έχει διασαφηνιστεί, γιατί και η επίσημη αναφορά του ιατροδικαστή του Λος Άντζελες έκανε μεν λόγο για καρδιακή πάθηση, αναγνώριζε όμως ότι «ίσως είχαν παίξει ρόλο» και λόγοι σχετικοί με την πρόσφατη πλαστική επέμβαση.

{youtube}EE4HkotJj3I{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured