Τον Μάιο του 2006, οι System Of A Down ανακοίνωσαν ότι θα έκαναν μια παύση εργασιών ύστερα από την προγραμματισμένη αυγουστιάτικη εμφάνισή τους στο West Palm Beach της Φλόριντα, που ανέμεναν να κρατήσει ορισμένα χρόνια. Στο διάστημα λοιπόν εκείνο, ο Daron Malakian έστησε νέο γκρουπ, τους Scars On Broadway, οι οποίοι έκαναν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο το 2008 με ένα ομώνυμο άλμπουμ (Η.Π.Α. #17, Βρετανία #41).

Ως τα τέλη ωστόσο του έτους, ο Malakian φαίνεται ότι είχε ήδη βαρεθεί. Ακύρωσε λοιπόν όλες τις προγραμματισμένες συναυλιακές τους εμφανίσεις (μεταξύ των οποίων και μια τηλεοπτική παρουσία στο περίφημο σόου του Jimmy Kimmel) και δεν συνόδευσε καν τα υπόλοιπα μέλη, όταν τον Αύγουστο του 2009 πήγαν στο Ιράκ για μια τουρνέ στις στρατιωτικές βάσεις των Η.Π.Α. εκεί. Τον Μάιο ωστόσο του 2010, έδωσε το παρών στη sold-out συναυλία τους στο Λος Άντζελες και φαίνεται να μπήκε στο στούντιο με τους υπόλοιπους για νέες ηχογραφήσεις. Παρά τα σποραδικά τραγούδια όμως που βγήκαν έκτοτε, το γκρουπ εν τέλει εξαφανίστηκε εντελώς από το ραντάρ.

Τώρα, φαίνεται ότι η μπάντα ανασκουμπώνεται και επιστρέφει για τα καλά, πλέον ωστόσο λέγονται Daron Malakian & Scars On Broadway και ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα μέλος με ελληνική καταγωγή, ο Νίκος Χατζηαντωνίου. Γεγονός πάντως είναι ότι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ για το ολοκαίνουριο τραγούδι τους "Lives", που μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το "Lives" τιμά τη μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων, πράξη που η γειτονική μας Τουρκία εξακολουθεί τόσα χρόνια μετά να μην αναγνωρίζει. Είναι δε προπομπός ενός νέου δίσκου με τίτλο Dictator, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Ιουλίου.

{youtube}wsmmQ1EqSIc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured