4 χρόνια έχουν να φανούν οι Jicks του Stephen Malkmus, από το Wig Out Αt Jagbags του 2014, που ο Στυλιανός Τζιρίτας είχε χαρακτηρίσει «ωραίο δίσκο για οδήγηση στην πόλη το βράδυ» (διαβάστε εδώ την τότε κριτική του).

Φέτος, όμως, η αγωνία των παλιών Pavement fans λαμβάνει τέλος, αφού ανακοινώθηκε καινούριο άλμπουμ με τίτλο Sparkle Hard, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαΐου από τη Matador.

Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, δίνεται τώρα στη δημοσιότητα το νέο τραγούδι "Refute", που μπορείτε να ακούσετε μέσω Spotify, πατώντας εδώ.

Σ' αυτό γίνεται κατά μία έννοια συνάντηση των Pavement με τους Sonic Youth, κάτι που πίσω στα τέλη των 1980s και τις αρχές των 1990s δεν ήταν και ακριβώς αυτονόητο, αφού το βρετανικό indie (που ενέπνευσε τους Pavement) με το αμερικάνικο alternative (και ειδικά αυτό το πιο λοξό, που έπαιζαν οι Sonic Youth) μοιράζονταν μεν κάποια πράγματα, μα δεν ήταν και πανομοιότυπες υποθέσεις, όπως λίγο-πολύ αντιμετωπίζονται στις μέρες μας.

Αυτό βεβαίως συμβαίνει γιατί καλεσμένη των Jicks στο "Refute" έρχεται η Kim Gordon, σε μία συνεργασία αν μη τι άλλο ηχηρή για τα όσα καθόρισαν μια ολόκληρη εναλλακτική γενιά ακροατών.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured