φωτογραφία: Chris Anthony

Οι Heavy Load έγραψαν τη δική τους ιστορία στο heavy metal στερέωμα, αφενός γιατί ήταν η πρώτη μπάντα που έπαιξε τη μουσική αυτή στη Σουηδία (ιδρύθηκαν το 1976), αφετέρου γιατί με τα χρόνια οι 3 δίσκοι και το 1 ΕΡ που άφησαν πριν διαλυθούν (1985) γνώρισαν διεθνή απήχηση στους φίλους του είδους και αναγνωρίστηκαν ως ορόσημα της Βίκινγκ θεματολογίας.

Οι αδερφοί Styrbjörn & Ragne Wahlquist (οι δύο στα δεξιά της φωτογραφίας) ξανάστησαν το ιστορικό γκρουπ το 2017 και σύντομα τους περιμένουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας, ως headliners της 2ης μέρας του φετινού Up The Hammers Festival (Σάββατο 26 Μαΐου, στο Gagarin).

Και δεν θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη έκπληξη στους απανταχού fans, από τη δημοσιοποίηση ενός αποσπάσματος από την πρώτη-πρώτη μίξη του τραγουδιού "Walhalla Warriors": μπορείτε να ακούσετε περίπου 2,5 λεπτά στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το "Walhalla Warriors" επρόκειτο να αποτελέσει τμήμα του θρυλικού (πια) δίσκου των Heavy Load που ηχογραφήθηκε τμηματικά από τα αδέρφια Wahlquist μεταξύ 1985 και 2001, μα δεν κυκλοφόρησε τελικά ποτέ, λόγω της πλημμύρας που κατέστρεψε τα στούντιο της (δικής τους) δισκογραφικής Thunderload Records. Η μίξη που δόθηκε στη δημοσιότητα προέρχεται από sessions της περιόδου 1986-1987.

Τώρα, οι Heavy Load υπόσχονται ότι το κομμάτι θα παιχτεί στο φετινό συναυλιακό τους πρόγραμμα και θα ηχογραφηθεί εκ νέου, για ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2019.

{youtube}XtiOZmb0vUY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured