news.team

Βγαίνουν βασικά αρκετά καλά πράγματα στη φετινή Record Store Day (Ημέρα Δισκοπωλείων), αύριο Σάββατο 21 Απριλίου. Εδώ επιλέγουμε λοιπόν 10+1 διεθνείς κυκλοφορίες που θεωρούμε ότι αξίζουν τον κόπο και με το παραπάνω...

DAVID BOWIE: Welcome To The Blackout (Live London '78)

38ee_1.jpg

3 άλμπουμ σε βινύλιο 180 γραμμαρίων, που φιλοδοξούν να περικλείσουν όλο το live υλικό από τις συναυλίες που έδωσε ο Δούκας στο Earls Court του Λονδίνου στις 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 1978, στο πλαίσιο της Isolar II παγκόσμιας περιοδείας του. Αναμένεται υψηλή ζήτηση, καθώς μιλάμε για υλικό που κυκλοφορεί για πρώτη φορά -μην το μπερδέψετε με το live άλμπουμ Stage από την ίδια χρονιά, εκεί καταγράφεται ζωντανά στις Η.Π.Α. τον Μάρτιο και Απρίλιο.

DAVID BOWIE: Let's Dance (Demo)

38ee_2.jpg

12ιντσο maxi single, με μια ακυκλοφόρητη μέχρι σήμερα demo ηχογράφηση της θρυλικής επιτυχίας του Bowie στο σπίτι του στην Ελβετία, το 1982 -σε παραγωγή του Nile Rodgers των Chic. Ως b-side, προσφέρεται μια επίσης αδημοσίευτη ζωντανή εκτέλεση του "Let's Dance" στο Pacific National Exhibition Coliseum του Βανκούβερ (Καναδάς), από τον Σεπτέμβριο του 1983.

LED ZEPPELIN: Rock And Roll b/w Friends

38ee_3.jpg

Ακόμα μία κυκλοφορία που θα έχει πολύ υψηλή ζήτηση. Σε αυτό το 45άρι single που θα τυπωθεί σε κίτρινο βινύλιο με παραγωγή από τον ίδιο τον Jimmy Page θα βρει κανείς το Sunset Sound mix του "Rock And Roll" που περίσσεψε από τα sessions του Led Zeppelin IV (1971) και δεν έχει εκδοθεί ποτέ μέχρι σήμερα, αλλά και το Olympix Studio mix του "Friends", που (αντίστοιχα) περίσσεψε από τα sessions του Led Zeppelin IΙΙ (1970) και επίσης δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ ως τώρα.

U2: Lights Of Home

38ee_4.jpg

12ιντσο picture disc τυπωμένο σε 5.000 κόπιες, το οποίο θα περιέχει 3 κομμάτια: το "Lights Of Home" στην άλμπουμ εκδοχή που ακούσαμε στο Songs Of Experience, μια St. Peter version με έγχορδα και το αποκλειστικό για αυτήν την κυκλοφορία Free Yourself remix που έκανε για χατίρι των Ιρλανδών ο Beck, όταν τον πήραν μαζί τους το 2017 στην αμερικάνικη τουρνέ τους για το Joshua Tree.

THE CURE: Mixed Up/Torn Down

38ee_5.jpg

Το 1990 η τρέλα με τα ηλεκτρονικά remix άγγιξε και τους Cure, οι οποίοι παρέδωσαν μερικά από τα hits τους στα χέρια παραγωγών. Ο Paul Oakenfold έκανε πράγματι θαύματα με το "Close To Me", αλλά η όλη προσπάθεια ήταν δειλή: το άλμπουμ Mixed Up είχε λίγα φρέσκα κομμάτια και αρκετό ξαναζεσταμένο υλικό από τις απλά extended εκδοχές που είχαν ήδη βγει σε 12ιντσα maxi singles. Παρά ταύτα, πήγε στο #8 της Βρετανίας και στο #14 των Η.Π.Α. Τώρα, το Mixed Up προσφέρεται σε deluxe βινυλιακή έκδοση με νέο mastering. Και μαζί, παίρνει κανείς πακέτο το ολοκαίνουριο sequel Torn Down. Σύμφωνα με όσα είχε πει ο Robert Smith, θα παρέδιδαν 16 τραγούδια τους σε αγαπημένους τους καλλιτέχνες για remixes. Ωστόσο το προϊόν που θα εμφανιστεί το Σάββατο θα έχει 16 remixes όλα από τα χεράκια του Smith. Παρά ταύτα οι Κιουράδες θα το πάρουν, το ξέρετε.

NAS: Illmatic - Live From The Kennedy Center

38ee_6.jpg

Μάλλον η πιο περιζήτητη χιπ χοπ κυκλοφορία της φετινής Ημέρας Δισκοπωλείων. Πίσω στο 1994 ο Nas έκανε τεράστιο μπαμ με το καταπληκτικό του ντεμπούτο Illmatic (Η.Π.Α. #12, Βρετανία #57), που έγινε άλμπουμ αναφοράς. Το 2014, θέλοντας να γιορτάσει τα 20 χρόνια από την έκδοσή του, εμφανίστηκε στο Kennedy Center στην Washington D.C. και το έπαιξε ολόκληρο live, συνοδευόμενος, εχμ, από τη National Symphony Orchestra. Το κονσέρτο προβλήθηκε στο κανάλι PBS μα ποτέ δεν βγήκε στο εμπόριο. Τώρα θα διατεθεί για πρώτη φορά, ως διπλό βινύλιο.

THE WATERFRONT: The Waterfront EP

38ee_7.jpg

Πριν τους Stone Roses, υπήρχαν ως γνωστόν οι Patrol, όπου πρώτη φορά συναντήθηκαν μουσικά ο Ian Brown με τον John Squire. Το 1981 χώρισαν τα τσανάκια τους και ο Squire βρέθηκε το 1982 να παίζει κιθάρα στους The Fireside Chaps, που σύντομα άλλαξαν το όνομά τους σε Waterfront και έπαιζαν κάτι σε Orange Juice φάση. Δεν έπαιξαν ποτέ live, άντεξαν όμως μέχρι το 1983, αφήνοντας πίσω 2 πρόχειρα ηχογραφημένα κομμάτια σε μία κασέτα. Τώρα, τα "Normandy (On A Beach)" και "Where The Wind Blows" θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά επισήμως, τυπωμένα σε 12ιντσο βινύλιο και φυσικά με νέο mastering. Όλα τα έσοδα θα πάνε στο κέντρο The Christie, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη που κάνει έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

BOBBIE GENTRY: Live At The BBC

38ee_8.jpg

Ξεχασμένη σήμερα, η Αμερικανίδα τραγουδοποιός ξεπήδησε από τον κόσμο της country, κατέκτησε τo #1 των Η.Π.Α. με το "Ode To Billie Joe" το 1967 και άρεσε αρκετά και στη Βρετανία, όπου σκόραρε ένα ακόμα νούμερο 1 το 1969, με το "I'll Never Fall In Love Again". Εκείνο το διάστημα είχε μάλιστα δικό της τηλεοπτικό σόου στο BBC και είναι τώρα πρώτη φορά που θα ακούσουμε ηχογραφήσεις από αυτό. Ζει ακόμα, απομονωμένη λένε στις ελώδεις εξοχές του Μισισιπή.

MAC DEMARCO: Old Dog Demos

38ee_9.jpg

Το περσινό άλμπουμ This Old Dog έστειλε τον Καναδό indie τραγουδοποιό στα charts της πατρίδας του για πρώτη φορά (#27), τον επέβαλλε σαν όνομα στις Η.Π.Α. (#29) και τον έκανε γνωστό και στη Βρετανία (#21). Εδώ μας προσφέρει μια ματιά στη δημιουργική διαδικασία πίσω από τον επιτυχημένο του δίσκο, δημοσιεύοντας 14 demos τα sessions συν ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι που προοριζόταν για b-side μα έμεινε στο συρτάρι του.

J DILLA: Ruff Draft - Dilla's Mix

38ee_10.jpg

Έχει κουράσει κάπως αυτή η ιστορία με το σκάψιμο στα συρτάρια του J Dilla, αν διατηρείται ζωντανή είναι γιατί όλο και κάτι καλό βγαίνει στη φόρα. Εδώ, η Amoeba Music θα παρουσιάσει κάποιες άγνωστες μέχρι πρόσφατα μίξεις από το 2003 συν ακυκλοφόρητα κομμάτια από μια εναλλακτική version που είχε σκεφτεί ο J Dilla για την κυκλοφορία του Ruff Draft. Το διπλό βινύλιο θα έρθει συνοδεία booklet με επεξεγηματικές σημειώσεις και ανέκδοτες φωτογραφίες.

SANDY DENNY: Like An Old Fashioned Waltz

38ee_11.jpg

Ήταν το 3ο της άλμπουμ, πίσω στο 1974 και τη βρήκε σε μια πιο ποπ στροφή, συγκριτικά με το διακεκριμένο της folk παρελθόν. Απέτυχε παταγωδώς στα charts και είναι out of print από το 1986. Επανεμφανίζεται τώρα σε διαφανές βινύλιο.

{youtube}NJnjLneNEak{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured