news.team

Πίσω στο 1981, ο Joe Lynn Turner βρέθηκε σε μια απρόσμενα τυχερή θέση: οι Fandango είχαν διαλυθεί και κλήθηκε από τον Ritchie Blackmore να αναλάβει νέος τραγουδιστής των Rainbow μετά την παραίτηση του Graham Bonnett, στον οποίον δεν άρεσε το υλικό που γραφόταν για το άλμπουμ Difficult To Cure. Το τελευταίο αποδείχθηκε όμως ταμάμ για τη φωνή του Turner, που απογείωσε σε rock classic τη διασκευή τους στο "I Surrender" (Βρετανία #3, Η.Π.Α. #105).

Εκεί, χτίστηκε μια fanbase που ποτέ δεν εγκατέλειψε στο εξής τον Turner, συντηρώντας την καριέρα του τόσο στα προβεβλημένα της περάσματα από τη μπάντα του Yngwie Malmsteen και από τους Deep Purple, όσο και στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1990.

Ο Turner παρέμεινε μάλιστα ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα μας, από όπου περνάει συχνά και όχι μόνο για συναυλίες: το 2016, για παράδειγμα, διάλεξε τα βουνά της Πίνδου για να γυρίσει το βιντεοκλίπ του "Edge Of Tomorrow". Έτσι, τα νέα έπεσαν βαριά για πολλούς μουσικόφιλους στη χώρα μας, όταν ανακοινώθηκε ότι η νυν ευρωπαϊκή περιοδεία του -που ήταν να ξεκινήσει στις 25 Απριλίου από τη Σουηδία- ακυρώνεται λόγω σοβαρού ζητήματος υγείας.

Όπως μαθαίνουμε, ο 66χρονος τραγουδιστής έπαθε καρδιακή προσβολή πριν λίγες μέρες, ενώ βρισκόταν στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με το management του δείχνει εκτός άμεσου κινδύνου, πρέπει όμως να γίνει επέμβαση στην καρδιά του και οι γιατροί που τον παρακολουθούν απαγόρεψαν κάθε ταξίδι και κάθε έντονη δραστηριότητα για το προσεχές διάστημα.

{youtube}AgZTezAC5xw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured