Όταν το indie πέρασε τον Ατλαντικό πραγματοποιώντας άλλη μια βρετανική εισβολή στις Η.Π.Α., μία από τις πρώτες σημαίνουσες δυνάμεις που ανέδειξε ήταν οι Pavement, το γκρουπ που ίδρυσαν στο Stockton της Καλιφόρνια ο Stephen Malkmus (φωνητικά) με τον Scott Kannberg (κιθάρα).

Οι Pavement έβγαλαν το καταλυτικό τους ντεμπούτο Slanted And Enchanted το 1992 (Βρετανία #72). Στη συνέχεια έκαναν μαζί άλλους 4 δίσκους που έγιναν συνώνυμοι του lo-fi στυλ, με πιο επιτυχημένο εμπορικά το Brighten The Corners του 1997 (Η.Π.Α. #70, Βρετανία #27). Διαλύθηκαν το 1999, αν και το 2010 προέβησαν σε προσωρινή επανένωση για μια πολύ πετυχημένη περιοδεία.

Έκτοτε, ο Stephen Malkmus ακολούθησε προσωπική καριέρα και το 2000 ίδρυσε τη μπάντα που τον συνοδεύει μέχρι και σήμερα, τους Jicks. Η τελευταία τους παρουσία ήταν πριν σχεδόν 4 χρόνια, με το άλμπουμ Wig Out Αt Jagbags, αυτές όμως τις μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο τραγούδι ονόματι "Shiggy" -μπορείτε να το ακούσετε μέσω Spotify εδώ, αφού βρείτε τον σχετικό player.

Το "Shiggy" αποτελεί προπομπό ενός νέου άλμπουμ με τίτλο Sparkle Hard, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαΐου από τη Matador. «Προσπάθησα να το κρατήσω ευθύ και σφιχτό», δήλωσε ο Malkmus για το περιεχόμενο, αποκαλύπτοντας ότι θα υπάρχει και συμμετοχή της Kim Gordon, της Sonic Youth δόξας.

Αλλά το μεγάλο ερώτημα που αντιμετωπίζει στις συνεντεύξεις, είναι τι θα γίνει με τους Pavement. Θα υπάρξει μια νέα μεγάλη επανένωση για το 2019, ώστε να εορταστούν τα 30 χρόνια από την ίδρυση της επιδραστικής μπάντας; Οι fans σίγουρα αδημονούν, οι δημοσιογράφοι το ξέρουν, ο Scott Kannberg έχει πει ότι «δεν το έχουμε συζητήσει, αλλά είναι πιθανό».

Ωστόσο ο Malkmus δεν δείχνει πρόθυμος. Μιλώντας πριν λίγες μέρες στον Kyle Meredith, στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον WFPK 91.9 του Louisville (Κεντάκι), εξήγησε ότι επί του παρόντος δεν το βλέπει με καλό μάτι. Η καρδιά του βρίσκεται στο νέο άλμπουμ με τους Jicks και, μετά τον Μάη, θα βγει στον δρόμο μαζί τους, για μια εκτενή περιοδεία υποστήριξης. Και έχει κι άλλα σχέδια λέει, έχει και οικογένεια, υπάρχει και η καριέρα της γυναίκας του: «Είμαι σε πλήρη απασχόληση με τη ζωή μου, δεν ξέρω αν έχω τον χρόνο για μια επανένωση των Pavement».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured