Ο τελευταίος δίσκος των U2 Songs Of Experience πέτυχε το βασικό ζητούμενο (το νούμερο 1 της Αμερικής, δηλαδή), πέτυχε να πάρει και καλούτσικες θέσεις στις υπόλοιπες βασικές αγορές μουσικής (#5 στη Βρετανία και την Αυστραλία, #2 στη Γαλλία και στη Γερμανία, #1 στον Καναδά, συν ένα #6 στα ελληνικά charts), μάλλον όμως προβλημάτισε τους fans, δίνοντας συνάμα λαβή στους εχθρούς της μπάντας να ξεσπαθώσουν: θυμηθείτε όσα έγραψε σε μας ο Ανδρέας Κύρκος, εδώ.

Το promo ωστόσο για το Songs Of Experience καλά κρατεί, αυτή τη φορά με ένα βιντεοκλίπ για το τραγούδι "American Soul", για το οποίο οι Ιρλανδοί σούπερ σταρ συνεργάστηκαν με τον Kendrick Lamar. Δεν είναι τυχαία η επιλογή, κάθε άλλο: η μπάντα ετοιμάζεται για μίνι αμερικάνικη περιοδεία τον Μάιο, πριν επιστρέψει στην Ευρώπη το φθινόπωρο.

Όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω, το κλιπ έχει βασιστεί σε μια live performance των U2, με τον Kendrick Lamar να εμφανίζεται στο ξεκίνημα ως καρτούν. Μάλιστα, ο δημοφιλής ράπερ προσθέτει εδώ ρίμες σε σύγκριση με το τραγούδι το οποίο ξέρουμε από το Songs Of Experience:
Blessed are the arrogant, for there’s the kingdom of their own company
Blessed are the superstars, for the magnificent in their light, we understand better our own insignificance
Blessed are the filthy rich because you can only truly own what you give away, like your pain

Οι ρίμες αυτές, ωστόσο, δεν είναι καινούριες προσθήκες: πρόκειται για τη συμμετοχή του Kendrick Lamar στο outro του "Get Out Of Your Own Way", οι οποίες έχουν συνενωθεί με το αυθεντικό intro του "American Soul", όπου επίσης συμμετέχει. Στο Songs Of Experience, άλλωστε, το ένα τραγούδι ακολουθεί το άλλο, οπότε πράγματι ακούγονται ως άτυπη ενότητα.

{youtube}oxppcWeZ5-I{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured