news.team

Η νοτιοκορεάτικη ποπ (k-pop) είναι ένα μεγάλο μουσικό φαινόμενο στην Άπω Ανατολή, το οποίο συχνά έχει μπει σφήνα με τη δημοφιλία της ανάμεσα στην καντονέζικη και στη γιαπωνέζικη ποπ, που λόγω μεγέθους κυριαρχούν στις εκεί αγορές. Αλλά το κομμουνιστικό καθεστώς που κυβερνάει τη Βόρεια Κόρεα την έβλεπε πάντα καχύποπτα, ως δίαυλο που προάγει Δυτικές, καθαρά ατομικές και καταναλωτικές αξίες.

Επιπλέον, η k-pop έχει συχνά μπλεχτεί με τα πολιτικά παιχνίδια τα οποία καθορίζουν τη διαμάχη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. Ως αποτέλεσμα, από τότε που κυβερνά την πρώτη ο Κιμ Γιόνγκ-Ουν (2011) δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συναυλία Νοτιοκορεάτη ποπ καλλιτέχνη στην Πυόνγκ Γιάνγκ, παρότι ο ηγέτης είναι παντρεμένος με πρώην τραγουδίστρια της εγχώριας καθεστωτικής ποπ: τελευταία φορά που δόθηκε τέτοια συναυλία ήταν το 2005, όταν ο Κιμ Τζονγκ-Ιλ (πατέρας του Κιμ Γιόνγκ-Ουν) επέτρεψε να παίξει στη χώρα ο Cho Yong-Pil, μία από τις πιο επιδραστικές φιγούρες στην k-pop.

Τώρα, όμως, ο Κιμ Γιόνγκ-Ουν αλλάζει πλεύση. Με πρόσφατη την παρουσία Νοτιοκορεατών ποπ καλλιτεχνών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πυόνγκ Γιάνγκ -και προφανώς με γνώμονα το πόσο τους καλοδέχτηκε ο λαός της Βόρειας Κορέας- το καθεστώς ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει να γίνουν ξανά μερικές συναυλίες, μεταξύ 31 Μαρτίου και 3 Απριλίου. Επιπλέον, αναλυτές πιστεύουν ότι η απόφαση δεν είναι άσχετη με τη συνάντηση την οποία επιδιώκει ο Κιμ Γιόνγκ-Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να πέσει η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Cho Yong-Pil επιβεβαίωσε ήδη ότι θα ξαναπαίξει στην Πυόνγκ Γιάνγκ και το ίδιο ισχύει για τη Lee Sun-hee και το συγκρότημα Red Velvet. 

Εκ μέρους της νοτιοκορεατικής αποστολής που έκανες τις σχετικές συνεννοήσεις, έγινε γνωστό ότι οι καλλιτέχνες θα αποφύγουν πολιτικά μηνύματα ή σχετικούς συμβολισμούς και θα εστιάσουν στη διασκέδαση του βορειοκορεατικού κοινού. 

{youtube}u42VwB-faVA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured