Πριν περίπου 1 μήνα μεταδώσαμε την είδηση ότι ο Ritchie Blackmore έχει βάλει ξανά σε πλήρη κίνηση τους Rainbow, οι οποίοι διαθέτουν ανανεωμένο line-up, με νέο τραγουδιστή τον Ronnie Romero από τη Χιλή. Τον πλαισιώνουν οι Bob Nouveau (μπάσο), David Keith (ντραμς), Jens Johansson (πλήκτρα), Candice Night (δεύτερα φωνητικά) & Lady Lynn (δεύτερα φωνητικά), με τον Blackmore να βρίσκεται φυσικά στην ηλεκτρική κιθάρα.

Δοξασμένοι ως μία από τις τιτάνιες μπάντες του hard rock, με πωλήσεις 28.000.000 αντιτύπων σε διεθνή κλίμακα, οι Rainbow γνώρισαν χρόνια παρακμής στη δεκαετία του 1980 και πολλοί θεώρησαν ότι ο κύκλος τους έκλεισε αρμονικά το 1997, όταν διαλύθηκαν για 2η φορά στην ιστορία τους. Ωστόσο ο Ritchie Blackmore ξανάστησε το γκρουπ το 2015 και πλέον γίνεται φανερό ότι δεν σκοπεύει να κάνει μόνο συναυλίες μαζί τους.

Ο δίσκος ωστόσο που έρχεται είναι μία ακόμα ζωντανή ηχογράφηση. Πρόκειται για το Memories In Rock II, όπου θα συγκεντρωθούν live στιγμιότυπα από τις περσινές εμφανίσεις τους στη Βρετανία. Θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου σε DVD + 2CD από τη Minstrell Hall Music, σε διανομή της Eagle Rock Entertainment. 

Η έκπληξη για τους fans είναι ότι ως bonus track θα μπει ένα ολοκαίνουριο, στούντιο τραγούδι με τίτλο "Waiting For A Sign", το οποίο ήδη δόθηκε μάλιστα στη δημοσιότητα, ως promo για τον δίσκο -μπορείτε να το ακούσετε μέσω Spotify αφού πρώτα βρείτε τον σχετικό player, εδώ.

Η μουσική είναι του Blackmore και οι στίχοι ανήκουν στη σύζυγό του και τραγουδίστρια των Blackmore's Night, Candice Night. Είναι το πρώτο ορίτζιναλ υλικό που ακούμε από τους Rainbow εδώ και 22 χρόνια, μετά δηλαδή από το άλμπουμ του 1995 Stranger In Us All (Βρετανία #102, Γερμανία #36, Ιαπωνία #7). Πέρυσι είχαν βγάλει μεν 2 νέες στούντιο ηχογραφήσεις, αλλά η μία ήταν επανεκτέλεση στο μεγάλο τους χιτ "I Surrender" και η άλλη διασκευή στο "Land Of Hope And Glory", τραγούδι του Edward Elgar από το 1902.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured