Η πρόσφατη απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίξει τον Μπένιαμιν Νετανιάχου στη μεταφορά της πρωτεύουσας του Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ συνάντησε τη διεθνή κατακραυγή και, παρά τις έντονες πιέσεις των Η.Π.Α., ηττήθηκε κατά κράτος στη σχετική ψηφοφορία του Ο.Η.Ε.

Ανάμεσα στους επικριτές βρίσκεται και ο γνωστός για τη στάση του στο θέμα της Παλαιστίνης Roger Waters. Ο οποίος στήνει μία ακόμα θεαματική διαμαρτυρία στο νέο βιντεοκλίπ που δημοσίευσε, αυτή τη φορά για ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο "Supremacy": μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Supremacy" δεν έχει κάποια σχέση με τον περσινό δίσκο του πάλαι ποτέ ηγέτη των Pink Floyd Is This The Life We Really Want?, που τα πήγε πολύ καλά στις διεθνείς αγορές, φέρνοντάς τον στο #3 της Βρετανίας και στο #11 των Η.Π.Α. (δείτε τι έγραψε σε μας ο Μιχάλης Τσαντίλας, εδώ).

Το κομμάτι είναι γραμμένο από το Trio Joubran, ένα παλαιστινιακό συγκρότημα από τη Ναζαρέτ το οποίο παίζει παραδοσιακή μουσική, βασισμένη στο ούτι. Ο Roger Waters εμφανίζεται ως καλεσμένος τους και βασικά δεν τραγουδάει καθόλου, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, αλλά απαγγέλει ένα γνωστό ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή Mahmoud Darwish (The Penultimate Speech of the 'Red Indian' to the White Man) σε αγγλική μετάφραση δική του και του Fady Joudah.

Φαινομενικά, το ποίημα δείχνει ως τελευταία απάντηση ενός ιθαγενή Αμερικανού απέναντι στην κατάκτηση της γης του από τους Ευρωπαίους αποίκους, αλλά, όπως τόνισε ο Waters, στην πραγματικότητα αντανακλά τις σκέψεις πολλών Παλαιστινίων για όσα συμβαίνουν στον δικό τους τόπο.

{youtube}8i-TMG7k_QM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured