Ο Avener έχτισε το όνομά του κατά την τρέχουσα δεκαετία στους ηλεκτρονικούς κύκλους ως κάτι σαν «σπεσιαλίστας» στα reworks, όρο με τον οποίον η μουσική βιομηχανία του 21ου αιώνα θέλει να περιγράψει το κάτι μεταξύ remix και διασκευής (αλλά επί της ουσίας μιλάει τελικά για το παλιό, γνωστό μας remix).

Το μπαμ για τον 30άρη σήμερα Γάλλο παραγωγό έγινε το 2014, όταν μετασχημάτισε σε deep house το "The Fade Our Line" των Phoebe Killdeer & The Short Straws: βαφτίζοντάς το "Fade Out Lines", βρέθηκε στο #3 της πατρίδας του, στο #1 της Γερμανίας, αλλά και στο #8 της Αυστραλίας.

Έκτοτε ο Avener δεν σημείωσε καμία άλλη επιτυχία τέτοιου βεληνεκούς. Τώρα, όμως, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν ξανά πάνω του καθώς αναλαμβάνει να περιλάβει/εκσυγχρονίσει το περίφημο "Masters Of War" του Bob Dylan, ώστε να το καταστήσει πιο προσιτό σε νεότερα αυτιά που (προφανώς) δεν έχουν πολλή σχέση με την κληρονομιά του rock 'n' roll.

Τα αποτελέσματα, όπως μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, είναι αμφιλεγόμενα, με αρκετούς να έχουν κριτικάρει το πιτάκι που φόρεσε ο Avener στο πρωτότυπο τραγούδι του 1963, «ελαφρύνοντας» αισθητά τη διαμαρτυρία των στίχων του Dylan για την κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών της εποχής.

Είναι πολύ αμφίβολο ότι ο Dylan έδωσε κάποια έγκριση γι' αυτό το remix: κατά πάσα πιθανότητα τα δικαιώματα βρίσκονται στα χέρια της δισκογραφικής του. Τα plays πάντως στο Spotify δείχνουν να επικροτούν την κίνηση, αφού οι θιασώτες της slo-mo disco κουλτούρας που ακολουθούν τον Avener αγκάλιασαν το κομμάτι. Στο YouTube, πάλι, δεν υπάρχουν αντίστοιχες επιδόσεις.

{youtube}KGFagK-LuQo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured