news.team

Ο Ουαλός ποιητής και συγγραφέας Dylan Thomas (1914-1953) έχει σταθεί πολλές φορές έμπνευση για τον κόσμο της μουσικής, από τον Igor Stravinsky που το 1954 έγραψε το έργο "In Μemoriam Dylan Thomas: Dirge Canons And Song" για τενόρο, κουαρτέτο εγχόρδων και 4 τρομπόνια, ως τον Robert Zimmerman, που το 1959 άρχισε να συστήνεται ως Bob Dylan στο folk κύκλωμα της Μιννεάπολης, επηρεασμένος από κάποια ποιήματά του.

Τώρα, είναι κάποιοι συμπατριώτες του που ανατρέχουν ξανά στον Dylan Thomas: οι Manic Street Preachers, των οποίων το νέο τραγούδι ονομάζεται "Dylan & Caitlin" -μπορείτε να ακούσετε τη στούντιο εκδοχή μέσω Spotify εδώ, αλλά και να δείτε μια live ακουστική εκτέλεση στο επίσημο βιντεοκλίπ στο τέλος της είδησης.

Το "Dylan & Caitlin" είναι μία ακόμα «γεύση» από το επερχόμενο άλμπουμ των Manic Street Preachers Resistance Is Futile, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 13 Απριλίου από την Columbia. Συμμετέχει η Ουαλή τραγουδοποιός The Anchoress (κατά κόσμον Catherine Anne Davies), που τραγουδάει ντουέτο με τον James Dean Bradfield.

Το τραγούδι αναφέρεται στη θυελλώδη σχέση του Dylan Thomas με την Caitlin Macnamara, η οποία κορυφώθηκε με τον γάμο τους το 1937, μα ορίστηκε εν τέλει από τον αλκοολισμό και την αμοιβαία καταστροφή.

{youtube}KNVCzczcJlw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured